Koitajoen alueen sijainti SuomessaItä-Suomi, Pohjois-Karjala
Ilomantsi (www.ilomantsi.fi)
Pinta-ala 74 km²

Koitajoen alue on erinomainen retkeilykohde, jonka salomaisissa maisemissa voi virkistäytyä luonnonrauhan keskellä. Alueella on myös mielenkiintoinen historia. Aiemmin siellä on asunut metsänvartijoita perheineen ja metsätyömiehiä savottakämpissä. Nykyisin retkeilijät voivat valita yösijakseen jonkin alueen kolmesta autiotuvasta, jotka ovat entisiä savottarakennuksia.

Alueen halki virtaa rauhallinen Koitajoki pienine koskineen. Joki polveilee ja mutkittelee tehden melontaretkestä kiehtovan. Jokivarren ja Koivusuon luonnonpuiston ikimetsät tarjoavat myös asuinpaikan monelle vaativalle metsänasukille.

Pitkä Koitajoki käy välillä rajanaapurin puolella. Luonnonsuojelualueen kaakkoisosasta 740 ha onkin rajavyöhykettä ja yhteistä rajaa Venäjän kanssa on 3,4 km. Koitajoelta on lyhyt matka EU:n itäisimpään mantereella sijaitsevaan pisteeseen.

Koitajoen alue koostuu Ruosmesuon-Hanhisuon soidensuojelualueesta ja kauniista Koivusuon luonnonpuistosta sekä niiden välisestä alueesta mutkaisen Koitajoen varrella. Koitajoen alue kuuluu mm. Patvinsuon ja Petkeljärven kansallispuistojen ohella UNESCO:n vuonna 1992 perustamaan Pohjois-Karjalan biosfäärialueeseen.

Tämän sivun osoite on www.luontoon.fi/koitajoki.

Asiakaspalvelu

Kolin luontokeskus Ukko
Puh. 0206 39 5654
ukko(at)metsa.fi

Katso ohje: autolla Koitajoelle

Yhteistyötahojen palvelut Koitajoella

Esteettömät palvelut Koitajoella

Retkikartta.fi: Koitajoki