Murhisalon luonnonsuojelualue

4.6.2019
Huomio Itärajan reitistä kiinnostuneet vaeltajat!

Itärajan kesäretkeilyreitti Suomussalmen ja Kuhmon itärajalla on heikossa kunnossa eikä kulkijoiden turvallisuutta voida kaikilta osin taata. Reittiä ei tulla enää ylläpitämään nykyisessä muodossaan. Reitillä on korjattu siltoja ja pitkoksia sekä siirretty reitin linjausta helpommin kuljettaviin kohtiin, mutta 160 km matkalta löytyy aina yllätyksiäkin.

Reitti on parhaiten kuljettavissa välillä Hossa - Martinselkosen Eräkeskus.

Pyrimme ajantasaistamaan reitin esittelyn näillä sivuilla mahdollisimman pian.
Patikointi Erävaellus Melonta Veneily Lintujen tarkkailu Hiihto maastossa Hiihto huolletulla ladulla Kalastus Metsästys Marjastus ja sienestys
Kuva: Hannu Huttu

Murhisalon sijainti SuomessaKainuu
Suomussalmi (www.suomussalmi.fi)
Pinta-ala 65,5 km2, perustettu 1988 (soidensuojelualue)

Alue on itäkainuulaista salomaata, laajahkojen soiden ja luonnontilaisten metsien mosaiikkia. Murhisalo on Suomen ainoiden vienankarjalaisten kylien ikiaikaista nautinta-aluetta. Eräkulttuurin ja muinaisten kulkureittien merkit tekevät alueesta kulttuurihistoriallisestikin arvokkaan. Verrattain laajana alue sopii hyvin muutaman päivänkin retkikohteeksi. Suo- ja vesilinnuston seurantaan on etenkin keväällä hyvät mahdollisuudet.

Murhisalo koostuu Lososuon - Saarijärven soidensuojelualueesta ja sitä ympäröivistä vanhojen metsien suojeluohjelman alueista. Alue on osa Kalevalapuistoa. Etelästä alue rajautuu Hietajärvi-Kuivajärven maisema-alueeseen.

Tämän sivun osoite on www.luontoon.fi/murhisalo.

Asiakaspalvelu

Hossan luontokeskus
Puh. 0206 39 6041, 040 751 7221
hossa(at)metsa.fi

Katso ohje: julkisilla kulkuneuvoilla Murhisaloon

Katso ohje: autolla Murhisaloon

Yhteistyötahojen palvelut Murhisalossa

Retkikartta.fi: Murhisalo