Juortanansalo-Lapinsuon luonnonsuojelualue

Suo lumen peitossa, maastossa paljon kelopuita, taustalla tiheää metsää.

Juortanansalon - Lapinsuon soidensuojelualueen sijainti SuomessaKainuu, Kuhmo, Suomussalmi
Pinta-ala 51 km², perustettu 1988, liitetty Ystävyyden puistoon 1990


Juortanansalon - Lapinsuon soidensuojelualue edustaa Ystävyyden puiston todellisia salomaita. Juortanansalon - Lapinsuon soidensuojelualue on rauhallista ja erämaista suo- ja metsämaisemaa aivan Suomen itärajan tuntumassa. Alueella on runsaasti erityyppisiä soiden reunarämeitä ja korpia. Sillä on myös tärkeä merkitys metsäpeuran kesälaidunalueena.

#juortanasalo #lapinsuo #ystävyydenpuisto

Kaksi metsäpeuraa kävelee peräkkäin jäällä.

Juortanansalon - Lapinsuon alue on todellinen helmi retkeilijälle, joka haluaa kulkea omia polkujaan. Merkittyä reittiä on vain noin 3 kilometriä.

Juortanansalon - Lapinsuon soidensuojelualue kuuluu Ystävyyden puistoon ja Ystävyyden luonnonsuojelualueeseen, jonka alueista se on jäänyt vähimmälle huomiolle, mutta sen merkitys ja luonnonarvot eivät ole muita vähäisempiä. Ystävyyden puisto koostuu viidestä erillisestä luonnonsuojelualueesta pääosin Kuhmon kaupungin alueella. Lapinsuo on Suomussalmen kunnan puolella. Ystävyyden puisto yhdessä Kostamuksen luonnonpuiston kanssa muodostaa suomalais-venäläisen Ystävyyden luonnonsuojelualueen. Se on Suomen ja Venäjän rajan yli toimiva puistopari, jossa yhteistyössä hoidetaan ja tutkitaan rajaseudun arvokasta luontoa ja tarjotaan samalla tietoa, elämyksiä ja retkeilymahdollisuuksia.

Aluetta hoitaa: Metsähallitus, Luontopalvelut.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/juortanansalo-lapinsuo

Asiakaspalvelu 

Kuhmon luontokeskus Petola 
Puh. 0206 39 6380 (0,00€/min + pvm/mpm) ja 040 825 6060 
petola(at)metsa.fi

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Juortanansalo-Lapinsuon kartan Retkikartta.fi:ssä.