Pihlajaveden luonnonsuojelualue

17.1.2022
Tutustu koronaturvallisuusohjeisiin ennen kuin lähdet retkelle tai vierailet luontokeskuksissa.

Liminganlahden luontokeskus on suljettu 1.1.-4.2.2022. Suomen luontokeskus Haltia on suljettu 10.1.–1.2.2022. Kolin luontokeskus Ukko on suljettu 1.-26.1.2022. Kuusamon palvelupiste Karhuntassu on suljettu 13.1.-31.1.2022.

Suomen muissa luontokeskuksissa edellytämme maskin käyttöä ja 2 m turvavälin noudattamista. Lisäksi käytössä voi olla koronapassi ja/tai asiakasmäärää on rajoitettu. Tarkista tiedot luontokeskuksien sivuilta. Rajoituksien voimassaoloaika on aluekohtainen. Tarkemmat aluekohtaiset tiedot löytyvät aluehallintoviraston sivuilta.
Kuvan etualalla on mela ja kanootin keula, jonka kannella on kiinnitettynä kartta. Järven rannoilla on metsiä ja kallioita.

Itä-Suomi, Etelä-Savo, Savonlinna, Sulkava

Pinta-ala 45 km², luonnonsuojelualue (2014), Natura 2000 -alue (1998)

Pihlajavesi on järviluontoa parhaimmillaan. Sokkeloiset saariketjut vuorottelevat laajojen selkävesien kanssa. Kansallismaisema lumoaa vesiretkeilijän pauloihinsa useaksi päiväksi. Pihlajavedellä retkeilijöitä palvelee toistakymmentä retkisatamaa. Myös saimaannorppa on mieltynyt alueen kirkkaisiin vesiin ja levolliseen tunnelmaan.

Pihlajaveden luonnonsuojelualue on perustettu Saimaan alueen saaristoluonnon, saimaannorpan elinympäristön ja Etelä-Suomen järvi-, ranta-, metsä- ja kallioluonnon suojelemiseksi, perinnemaisemien ylläpitämiseksi sekä retkeilyä, opetusta ja tutkimusta varten. Pihlajavesi - Olavinlinna -kokonaisuus lukeutuu Suomen kansallismaisemiin. Tule sinäkin aistimaan saariston rauha!

Aluetta hoitaa: Metsähallitus, Järvi-Suomen Luontopalvelut.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/pihlajavesi

Asiakaspalvelu

Saimaan luontokeskus Riihisaari
Puh. 0206 39 5929
saimaa(at)metsa.fi

 

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Pihlajaveden luonnonsuojelualueen kartan Retkikartta.fi:ssä.

Lähikohteita

Pisamalahden linnavuori