Pihlajaveden luonnonsuojelualue

7.6.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.
Kuvan etualalla on mela ja kanootin keula, jonka kannella on kiinnitettynä kartta. Järven rannoilla on metsiä ja kallioita.

Itä-Suomi, Etelä-Savo, Savonlinna, Sulkava

Pinta-ala 45 km², luonnonsuojelualue (2014), Natura 2000 -alue (1998)

Pihlajavesi on järviluontoa parhaimmillaan. Sokkeloiset saariketjut vuorottelevat laajojen selkävesien kanssa. Kansallismaisema lumoaa vesiretkeilijän pauloihinsa useaksi päiväksi. Pihlajavedellä retkeilijöitä palvelee toistakymmentä retkisatamaa. Myös saimaannorppa on mieltynyt alueen kirkkaisiin vesiin ja levolliseen tunnelmaan.

Pihlajaveden luonnonsuojelualue on perustettu Saimaan alueen saaristoluonnon, saimaannorpan elinympäristön ja Etelä-Suomen järvi-, ranta-, metsä- ja kallioluonnon suojelemiseksi, perinnemaisemien ylläpitämiseksi sekä retkeilyä, opetusta ja tutkimusta varten. Pihlajavesi - Olavinlinna -kokonaisuus lukeutuu Suomen kansallismaisemiin. Tule sinäkin aistimaan saariston rauha!

Aluetta hoitaa: Metsähallitus, Järvi-Suomen Luontopalvelut.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/pihlajavesi

Asiakaspalvelu

Saimaan luontokeskus Riihisaari
Puh. 0206 39 5929
saimaa(at)metsa.fi

 

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Pihlajaveden luonnonsuojelualueen kartan Retkikartta.fi:ssä.

Lähikohteita

Pisamalahden linnavuori