Kivitunturin sijainti Suomen kartalla.

Itä-Lappi, Savukoski
Suojeltu metsäalue

Kivitunturin luontopolku esittelee komeaa itälappilaista tunturi- ja metsäluontoa monipuolisesti: jääkauden jälkiä, rotkoja, kiviharjanteita, kuusikkokorpia, puronotkoja ja upeita kaukomaisemia.

Kivitunturilla voi kiertää 5,9 km pituisen perusreitin (punaisella puihin merkitty polku) tai jatkaa vaativamman Sotsonportin kierroksen (merkitty puihin keltaisella), jolloin reitin yhteispituudeksi tulee 9,5 km. Reittien varrella on portaita, riippusilta, taukopaikkoja sekä Kivitunturin luonnosta ja geologiasta kertovia opastauluja.

Pirunkurun riippusilta uusitaan kesällä 2023. Vanha riippusilta puretaan 12.6. alkaen, tällöin perusreitin eteläinen osa suljetaan. Reittiosuus avataan taas, kun uusi silta on valmistunut, arviolta elokuun loppuun mennessä. Voit lukea rakennustöistä tarkemmin 9.5. julkaistusta tiedotteesta. Reitit-sivulla on tarkempi kuvaus siltatyömaan vaikutuksesta reittien käyttöön.

Ajalla 3.7.-5.7.2023 Kivitunturin parkkipaikka ja Kivitunturille johtava tie on suljettu siltatyömaan rakennusmateriaalien helikopterikuljetuksista johtuen.

Lue tarkemmin Kivitunturin reiteistä täältä.

Soveltuvuus: Kivitunturin luontopolku soveltuu koko perheelle.

Aluetta hoitaa: Metsähallitus, Lapin luontopalvelut

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/kivitunturi.