Syväjärvi

17.1.2022
Tutustu koronaturvallisuusohjeisiin ennen kuin lähdet retkelle tai vierailet luontokeskuksissa.

Liminganlahden luontokeskus on suljettu 1.1.-4.2.2022. Suomen luontokeskus Haltia on suljettu 10.1.–1.2.2022. Kolin luontokeskus Ukko on suljettu 1.-26.1.2022. Kuusamon palvelupiste Karhuntassu on suljettu 13.1.-31.1.2022.

Suomen muissa luontokeskuksissa edellytämme maskin käyttöä ja 2 m turvavälin noudattamista. Lisäksi käytössä voi olla koronapassi ja/tai asiakasmäärää on rajoitettu. Tarkista tiedot luontokeskuksien sivuilta. Rajoituksien voimassaoloaika on aluekohtainen. Tarkemmat aluekohtaiset tiedot löytyvät aluehallintoviraston sivuilta.
Pieni lapsi pilkillä jäällä.

Kainuu, Kuhmo 
Pinta-ala 372 ha, virkistyskalastuskohde

Syväjärvi kutsuu koko perheen virkistäytymään kalastuksen ja retkeilyn parissa. Virkistyskalastusalueella voit kokeilla lammen syvyyksissä lymyävien roosakylkisten kirjolohien  jymäyttämistä. Järveä kiertää helppokulkuinen rantapolku, jonka varrella on useita tulentekopaikkoja. Syväjärven särkälle kiipeäminen antaa hieman haastetta, mutta palkitsee kulkijan näkymillään. Leppoisaan lekotteluun houkuttelevat Ontojärven puolella Roukonpuron rannan hienot hiekat.

Syväjärvi on kaksiosainen, kirkasvetinen metsäjärvi, jonka pohjoisrannalla kohoavat paikoin jyrkkärinteiset särkät ja etelärantaa luonnehtivat kangasmaisemat.

Syväjärven alue sopii hyvin päiväretki- ja tutustumiskohteeksi niin kalastajille, perheen kanssa retkeileville kuin ryhmillekin. Alue tarjoaa mahdollisuudet pitempäänkin oleskeluun, sillä viihtyisiä majoituspaikkoja tarjoavat vuokrakämpät sekä asuntovaunualue.

Virittäydy Syväjärven tunnelmaan esittelyvideon (youtube.com) avulla.

Aluetta hoitaa: Metsähallitus, Pohjanmaan–Kainuun Luontopalvelut.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/syvajarvi