Hailuoto

Patikointi Lintujen tarkkailu Nähtävyyksien ja näköalojen katselu Hiihto huolletulla ladulla Kalastus Pyöräily Metsästys Melonta Lumikenkäily Geokätköily Pyörätuolireitti

Kuva: Lentokuva Vallas Oy
Oulun edustalla sijaitseva Hailuoto on suomalaista kansallismaisemaa, jota ovat muovanneet maankohoaminen, tuuli, vesi ja jää. Saaren omaleimaisen ilmapiirin voi aistia lyhyelläkin käynnillä.

Hailuoto - Perämeren suurin saari 

Sijainti: Pohjois-Pohjanmaalla, Oulun edustalla, Hailuodon kunta (www.hailuoto.fi)

Saapuminen: Henkilöautolla tai omalla veneellä. Lue lisää.

Tekemistä: Auringonotto, uinti, patikointi, luontopolun kiertäminen, pyöräily, lintujen tarkkailu, valokuvaus, kalastus, veneily, metsästys. Lue lisää.

Näkemistä: Meri, hiekkarannat, dyynit, lintumaailman rikkaus, kulttuurimaisema, vanhat pihapiirit, vanha kalastajakylä, lauttamatka. Lue lisää.

Soveltuvuus: Helppo ja mielenkiintoinen kohde koko perheelle. Kirkkosalmen lintutornille ja Luototaloon sekä Rannan reitti -luontopolulle pääsevät myös liikuntaesteiset. Lue lisää.

Palvelut: Lintutorni ja luontopolku. Lue lisää. Lisätietoja koko kunnan palveluista (www.hailuototourism.fi). 

Reitit: Rannan reitti Marjaniemessä (0,8 km) on osin sorastettu, osin lankkupolku. Luontopolku esittelee Hailuodon luontoa ja kulttuuria. Lue lisää. Muita reittejä voi katsoa Hailuodon kunnan sivuilta (www.hailuoto.fi). Katso myös Infokartta (infogis.infokartta.fi).

Hailuodon luontonäyttely on suljettu.

Aluetta hoitavat: Hailuodon kunta, Metsähallituksen kohteita hoitaa Pohjanmaan–Kainuun Luontopalvelut.

Tämän sivun osoite on www.luontoon.fi/hailuoto.