Jouhteninen

14.7.2021
Ruohikko- tai metsäpalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.
Rauhallinen järvi, taustalla korkea saari ja sininen pilvetön taivas. Saaren poikki menee kaatuneiden puiden vana.

Jouhtenisen sijainti SuomessaItä-Suomi, Pohjois-Karjala, Kontiolahti
Pinta-ala 0,95 km², Natura 2000 -alue (1998)

Jouhteninen on Höytiäisen selällä sijaitseva monien erikoisuuksien saari. Pienen saaren pinta-ala kasvoi 1800-luvun jälkimmäisellä puoliskolla Höytiäisen pinnan laskun myötä. 2000-luvulla saareen iski trombi, ja maisema muuttui jälleen tyystin. Saaressa on asunut mm. kovia kokenut erakkomunkki.

Nykyisin Jouhteninen on retkeilijän valloittava hauska päiväretkikohde. Saarella on rikas luonto, ja siitä on olemassa paljon erilaista perimätietoa. Jouhtenisessa on kaksi tulentekopaikkaa. Toisen tulentekopaikan luona on myös laituri veneilijöille. Rengasreitin peräkkäisiltä harjukummuilta voi ihailla mahtavia maisemia. Jouhteninen kuuluu harjujensuojeluohjelmaan ja valtaosaltaan myös valtakunnalliseen rantojensuojeluohjelmaan.

Aluetta hoitaa: Metsähallitus, Järvi-Suomen Luontopalvelut.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/jouhteninen

Asiakaspalvelu

Kolin luontokeskus Ukko
Puh. 0206 39 5654
ukko(at)metsa.fi

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Jouhtenisen kartan Retkikartta.fi:ssä.