Saaren kansanpuiston sijaintiEtelä-Suomi, Kanta-Häme, Tammela
Pinta-ala 0,52 km², perustettu 1932

Saaren kansanpuisto on ollut jo vuosikymmeniä tunnettu virkistys- ja vapaa-ajanviettopaikka. Se on arvokas niin luonnoltaan kuin kulttuurihistorialtaan. Nykyäänkin se houkuttelee kauniilla monimuotoisella luonnollaan ja upeilla näköaloillaan, mutta myös muilla palveluillaan kaiken ikäisiä matkailijoita. Alue soveltuu erinomaisesti päiväretkikohteeksi, erityisesti perheille. Leveät opastein merkityt helppokulkuiset polut, taukopaikat ja oheispalvelut tarjoavat miellyttävän tavan tutustua alueen kauniisiin järvi- ja harjumaisemiin. Alue tarjoaa myös hyvät mahdollisuudet moneen muuhun aktiviteettiin patikoinnin lisäksi.

Kansanpuisto sijoittuu Kaukolan harjulle Pyhäjärven ja Kuivajärven väliselle kannakselle, joten harjujen lisäksi vesistöt suurista järvenselistä pieniin kirkkaisiin luonnontilaisiin lampiin tuovat alueelle oman viehätyksensä. Saaren kansanpuisto on erittäin suosittu uimakohde kesäisin. Kuivajärven matalat hiekkarannat miellyttävät lapsiperheitä ja auringonpalvojia, kun taas Suujärven syvä ja kirkas laitureilla sekä hyppytelineillä varustettu ranta sopii varttuneemmille. Monet vesiurheilun harrastajat sukeltajista veneilijöihin viihtyvät myös hyvin alueella.

Saaren kansanpuisto käsittää varsinaisen kansanpuiston alueen, jonka omistavat Forssan ja Tammelan kunnat, sekä Pirtin alueen, jonka omistaa Lounais-Hämeen Pirtin säätiö. Alueeseen liittyy pohjoispuolella laaja geologisesti arvokas yksityisten omistama harjukokonaisuus, joka on luonnonsuojelulailla rauhoitettu. Sen korkeimmalla kohdalla sijaitsee näkötorni, josta avautuvat henkeäsalpaavat maisemat yli järven selkien ja metsien.

Saaren kansanpuisto sijaitsee Hämeen järviylängöllä

Hämeen järviylänkö on erämainen luonnonhelmi keskellä Hämettä ja verrattain lähellä Suomen vilkkaimpia kaupunkikeskuksia. Hämeen järviylänkö tarjoaa kohteen monipuolisille luontoaktiviteeteille - tutustu muihin järviylängön kohteisiin:

Aluetta hoitavat: Tammelan kunta ja Forssan kaupunki.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/saari

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Saaren kansanpuiston kartan Retkikartta.fi:ssä.