Herankaira

21.8.2020
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet..
Vanhaa männikköä, seassa kasvaa muutama nuorempi kuusi. Aihkimännikköä Herankairassa. Kuva: Juha Paso.

Etelä-Lappi
Rovaniemi
Pinta-ala 23 km², vanhojen metsien suojeluohjelma (1996), Natura 2000 -alue (1998)

Vanhojen metsien, sekä pienten soiden ja järvien luonnehtima Herankaira sijaitsee Rovaniemen itäosassa, Vanttausjärven koillispuolella, lähellä Kemijärven rajaa. Alue on melko syrjäinen ja sopii hiljaisuutta etsivälle. Alueella ei ole merkittyjä kävelyreittejä, joten alue soveltuu lähinnä omien polkujen kulkijalle, joka ei etsi valmiita reittejä tai opastusta. Alueella on kuitenkin tupa ja tulentekopaikkoja, joita erityisesti kalastajat ja metsästäjät käyttävät. Talvella Herankaira on helppo saavuttaa alueen läpi kulkevia moottorikelkkailu-uria pitkin.

Lähinnä päiväretkeilyyn soveltuva kohde tarjoaa nähtäväksi peräpohjalaista luontoa ja luonnonrauhaa. Luonnontarkkailun ohella voi vaikkapa kalastella Iso-Herajärvellä, Ulkujärvellä tai Kivijärvellä.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/herankaira

Asiakaspalvelu

Tiedekeskus Pilke
Puh: 0206 39 7820
pilke(at)metsa.fi

Metsähallituksen valtakunnallinen asiakaspalvelunumero 0206 39 4020

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Herankairan kartta Retkikartta.fi:ssä.