Hetta

17.1.2022
Tutustu koronaturvallisuusohjeisiin ennen kuin lähdet retkelle tai vierailet luontokeskuksissa.

Liminganlahden luontokeskus on suljettu 1.1.-4.2.2022. Suomen luontokeskus Haltia on suljettu 10.1.–1.2.2022. Kolin luontokeskus Ukko on suljettu 1.-26.1.2022. Kuusamon palvelupiste Karhuntassu on suljettu 13.1.-31.1.2022.

Suomen muissa luontokeskuksissa edellytämme maskin käyttöä ja 2 m turvavälin noudattamista. Lisäksi käytössä voi olla koronapassi ja/tai asiakasmäärää on rajoitettu. Tarkista tiedot luontokeskuksien sivuilta. Rajoituksien voimassaoloaika on aluekohtainen. Tarkemmat aluekohtaiset tiedot löytyvät aluehallintoviraston sivuilta.
Kolme hiihtäjää vanhan hirsituvan edustalla on suksilla ja kaksi pyöräilijää istuu tuvan verannalla. Läskipyörät nojaavat tuvan seinään. On aurinkoinen talvisää. Tuvan edessä on iso vanha mänty ja ympärillä mäntymetsää.

Pohjois-Lappi
Enontekiö

Enontekiön kirkonkylä Hetta lähiympäristöineen on viehättävä tutustumiskohde retkeilyn harrastajille. Alueen poluilla ja reiteillä voi tehdä päiväretkiä ja Hetta voi olla myös lähtöpisteenä pitemmälle, usean päivän kestävälle vaellusretkelle. Talvella kylän ympäristöön tehdään kymmeniä kilometrejä latuja murtomaahiihdon ystävien iloksi.

Hetan kylän eteläpuolella sijaitsevasta Ounasjärvestä saa alkunsa yksi Lapin suosituimmista melontajoista - Ounasjoki, joka melojien lisäksi kiinnostaa myös kalastajia. Ounasjärven takana kohoaa ylväänä Pyhäkero, Pallas-Yllästunturin kansallispuiston pohjoisin huippu.

Enontekiön kaamoskamerasta (enontekio.fi) voit seurata kaamosajan tunnelmia Hetan kylän keskustasta nähtynä.

Alueen valtion maita hoitaa: Metsähallitus, Lapin Luontopalvelut

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/hetta

Asiakaspalvelu

Tunturi-Lapin luontokeskus
puh. 0206 39 7950
tunturilappi(at)metsa.fi

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Hetan kartta Retkikartta.fi:ssä.

Tunturien raikkaimmat huiput