Oulangan luontokeskus on kevään kiinni - vilkkaalle kesäkaudelle tavoitteena saada auki

(Päivitetty 28.2.2024)
Oulangan luontokeskus on kiinni kevään ajan alkaen 29.2.2024. Retkeilijät saavat neuvontaa Oulangan kansallispuistoon liittyvissä asioissa edelleen Luontoon.fi-sivuilta sekä arkisin klo 12-15 puhelimessa ja sähköpostitse.

Luontokeskuksen pysäköintipaikkaa ja käymälöitä ylläpidetään auki kevään ajan, vaikka itse luontokeskus on kiinni. Luontokeskukselta lähtee suosittu reitti Kiutakönkäälle, joka on käytössä normaaliin tapaan, samoin kuin talvireitit Valtavaaralla ja Konttaisella sekä Riisitunturilla.

Lue lisää uutisesta: Oulangalla retkeilyneuvontaa saa verkossa ja puhelimessa – luontokeskus kevään kiinni.

Lisäsimme yhden tulentekopaikan lisää yrittäjien taukopaikalle

(Päivitetty 16.1.2024)
Korouoman jääputoukset ovat suosittu kohde matkailuyrittäjien ryhmille, joten kanjonin laavuilta löytyy tulipaikat erikseen yritysryhmille ja yksityisille retkeilijöille. Jääputouksilta päin tullessa Koronjää-reittiä pitkin yrittäjien taukopaikka sijaitsee oikealla, hieman ennen laavuja.

Yritysten taukopaikalla on nyt neljä tulentekopaikkaa ja ruokailukatos. Taukopaikan penkkeinä toimivat pölkyt ja niiden päälle asetettavat lankut. Pölkkyjä voi ottaa katoksesta tarpeen mukaan ja siirtää takaisin käytön jälkeen.

Yksityisten retkeilijöiden käyttöä varten on tarkoitettu kaksi laavua tulentekopaikkoineen. Kuivakäymälät ovat yhteisiä molempien taukopaikkojen käyttäjille. Ota mukaan wc-paperia!

Vuokratupa Piippukota on kunnostettu ja jälleen varattavissa

(Päivitetty 8.12.2022)
Korouoman laaksossa sijaitseva kotarakennus, Piippukota, on viime kesänä kunnostettu, ja nyt se on vuokrattavissa Korouoman Eräkahvilan (Irman kokkailut) verkkopalvelun kautta. Yhteistyökumppanimme Irma Iinatti pitää Korouoman kahvilaa pysäköintialueen tuntumassa ja vuokraa Piippukotaa itsenäisesti.

Piippukodan varauskalenteri (irmankokkailut.fi) on Korouoman Eräkahvilan sivuilla.

Palotunturin autiotuvan remontti on valmis

(Päivitetty 28.6.2022)
Posiolla sijaitsevalla Palotunturin autiotuvalla on tehty kevään aikana laaja remontti, joka on nyt valmistunut ja autiotupa on taas käytössä.

Muutoksia Korouoman retkeilyrakenteisiin

(Päivitetty 9.6.2021)
Korouoman Pirunkirkon silta on tänään purettu. Samalla katkesi yhteys Koivukönkään suuntaan kulkevaan retkeilyreittiin. Majavan aiheuttamien tulvien vuoksi reitti ei ole ollut ylläpitokelpoinen aikoihin.

Muualla Korouomalla tehtyjä muutoksia:

  • Lastenlammen laituri on purettu.
  • Kuulean päivätupaan on asennettu kamiina.

""

Suunnittelija Pekka Veteläinen on kulkenut Korouomalla vuosia ja hänen kädenjälkeään ovat muun muassa Korouoman retkeilyreitit. Pekan kanssa podistelee päästäinen ja Sini Salmirinne. Kuuntele Korouoman podcast-jakso.

Tarkista varoitukset

Maastopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Vinkit retkeilyyn

Nainen pystyttää telttaa.

Ensimmäinen yön yli retki, varusteet ja vinkit: Retkeilyn ABC.