Ajankohtaista Korouomalla

14.7.2021
Ruohikko- tai metsäpalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.
2.6.2020
Koron korsuun, Piippukotaan ja Kaivoslammen kotaan tehdyissä kuntokartoituksissa ne todettiin huonokuntoisiksi. Vuokratuvat eivät ole käytössä eivätkä varattavissa.

Metsäpalovaroitus voimassa

(Päivitetty 8.7.2021)

Tulien teko on nyt kielletty kaikkialla muualla, paitsi kuvan mukaisilla, hormillisilla tulipaikoilla, joissa on katto. Maasto on rutikuivaa ja leimahtaa herkästi, joten vältäthän tulentekoa myös sallituilla paikoilla.

Tarkista metsäpalovaroitukset aina ennen tulentekoa Ilmatieteenlaitoksen sivuilta (ilmatieteenlaitos.fi).

Varoituskyltti metsäpalovaroituksesta sekä ohjeet siitä, minkälaisessa tulipaikassa saa tehdä tulet.

Muutoksia Korouoman retkeilyrakenteisiin

(Päivitetty 9.6.2021)
Korouoman Pirunkirkon silta on tänään purettu. Samalla katkesi yhteys Koivukönkään suuntaan kulkevaan retkeilyreittiin. Majavan aiheuttamien tulvien vuoksi reitti ei ole ollut ylläpitokelpoinen aikoihin.

Muualla Korouomalla tehtyjä muutoksia:

  • Lastenlammen laituri on purettu.
  • Kuulean päivätupaan on asennettu kamiina.

Korouoman rotkolaaksossa tehdään tänä kesänä reittimuutoksia

(Päivitetty 26.5.2021, täydennetty 28.5.2021)
Rakenteilla on uusi rengasreitti, joka lähtee Saukkovaarasta ja kiertää Piippukallion kautta. Uusi reitti, Piippukallion Joronjälki, toteutetaan tämän kesän aikana. Alkukesällä suunniteltu reitin linjaus tarkastetaan luontoarvojen osalta. Sen jälkeen reitti merkitään maastoon maalimerkein, risteyspaikkoihin laitetaan viitat ja reitillä tehdään pientä raivausta. Tämänhetkisen arvion mukaan reitti avataan retkeilijöille loppukesästä. 

Korouoman kanjonin pohjalla kulkeva reitti puolestaan poistetaan osittain käytöstä. Taustalla ovat majavien aiheuttamat tulvat ja luonnonsuojelualueen herkän luonnon kuormituksen vähentäminen. Kanjonin pohjalla kulkevasta pitkästä vaellusreitistä jää käyttöön Lapiosalmelta Saukkovaaraan kulkeva osuus.

Uutisia Korouomalta

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa. Katso koronavirusohjeet retkeilijälle.

Suunnittelija Pekka Veteläinen on kulkenut Korouomalla vuosia ja hänen kädenjälkeään ovat muun muassa Korouoman retkeilyreitit. Pekan kanssa podistelee päästäinen ja Sini Salmirinne. Kuuntele Korouoman podcast-jakso.

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)