Ajankohtaista Korouomalla

17.6.2019
Saukkovaarantiellä on käynnissä kunnostustyöt. Tie on ajettavissa, mutta tiellä on mursketta ja tietyöstä johtuvat pysäytykset ovat mahdollisia.

Korouoman reitillä Pirunkirkon ja Julmakallion välinen reitti on suljettu kävijöiltä. Reitillä sijaitsevat portaat ovat todella huonossa kunnossa. Tiedotamme korjausaikataulusta myöhemmin.

Pirunkirkon ja Kanjoninlaavun välillä on ollut tulvaa ja jokitöyräs on paikoin antanut periksi ja pari siltaa on romahtanut. Reittiä pääsee kuitenkin kulkemaan kiertämällä romahtaneet paikat kauempaa.

Saukkovaarantietä kunnostetaan - remontti jatkuu vähintään 12.6. asti

Saukkovaarantie on suljettu tällä hetkellä tien kunnostuksen takia. Tielle on ajettu isoa kalliomursketta, jonka tasoittelu vie aikansa. Tie on suljettu perjantaihin 7.6. saakka jolloin tietä pääsee taas ajamaan. Tieremontti jatkuu vähintään keskiviikkoon 12.6. ja henkilöautolla ajettavassa kunnossa tie on ensi viikon puolen välin tienoilla. 

Saukkovaarantien remontin ajalle retkivinkki: Tutustu Korouoman rotkolaakson eteläosaan, jonne pääset Lapiosalmen lähtöpisteestä, Ranuantien varresta. 

Koron reiteillä tarvitaan vedenpitävät kengät

(Päivitetty 27.5.2019)
Pirunkirkon ja Kanjoninlaavun välillä on ollut tulvaa ja jokitöyräs on paikoin antanut periksi ja pari siltaa on romahtanut.

Lisäksi majava on asuttanut seudun ja muokkaa jokiuomaa mieleisekseen. Majavan annetaan tehdä touhujaan ja seuraamme tilannetta, joten siltoja ei tulla nyt hetimiten korjaamaan.

Joen pääsee ylittämään kiertelemällä jokivartta ja etsimällä sopivan ylityspaikan. Reittiä kiertäessä tarvitsee vedenpitävät kengät.

Korouoman vuokratuvat ovat varattavissa Eräluvat-verkkokaupasta 

(Päivitetty 25.1.2019)
Korouoman erätuvat Koron korsu, Piippukota ja Kaivoslammen kota ovat siirtyneet Metsähallituksen vuokraukseen. Vuokratuville on julkistettu esittelysivut Luontoon.fi:hin Korouoman palvelut alle ja kohteet ovat nyt varattavissa Eräluvat.fi-verkkokaupan kautta. 

Pirunkirkon ja Julmakallion välinen reitti suljettu kävijöiltä

(Päivitetty 1.8.2018)
Korouoman reitillä Pirunkirkon ja Julmakallion välinen reitti on suljettu kävijöiltä. Reitillä sijaitsevat portaat ovat todella huonossa kunnossa. Tiedotamme korjausaikataulusta myöhemmin.

Reittimuutos Korouoman reitille - Pirunkirkon ja Kalliolaavun välinen osuus kulkee jatkossa Koronjoen pohjoispuolella

Reittilinjaus on muuttunut Kanjonilaavun ja Pirunkirkon välisellä reittiosuudella: reitti kulkee toisella puolella Korojokea - kartassa oranssilla. Olethan ystävällinen ja noudatat uutta reittilinjausta.

Lataa ohjekartta (pdf, 1,78 Mt).

Reitti kulkee 4.6. alkaen Pirunkirkon ja Kalliolaavun välillä Korojoen toisella puolella

Julmakalliolle Pirunkirkolta menevät portaat huonossa kunnossa

(Päivitetty 28.5.2018)
Julmakalliolle johtavat portaat ovat huonokuntoiset ja niillä kulkiessaan on hyvä noudattaa varovaisuutta. Portaiden peruskorjaukseen ei ole varauduttu, mutta pahimmat kohdat korjataan tulevien viikkojen aikana.

Kolme laavua on purettu vähäisen käytön vuoksi

(Päivitetty 27.20.2016)
Iso-Kuuleajärven itärannalta, Pikku-Kuuleajärven rannalta sekä Konttijärveltä on purettu jo osin huonokuntoiset laavut pois. Kalanistutusten loputtua laavujen käyttö on ollut vähäistä. Iso-Kuulean länsirannalla on edelleen laavu ja päivätupa retkeilijöiden käytössä (etäisyys Kuulean puretuilta laavuilta n. 500 m ja 1.1 km).

Reittiosuus Kanjonilaavulta Piippukalliolle suljettu

(Päivitetty 27.10.2016)
Kanjonilaavulta Piippukalliolle johtavan reitin varrella olleet huonokuntoiset portaat on purettu ja reittiosuus suljettu. Tällä hetkellä Metsähallituksella ei ole varoja portaiden korjaamiseen, mutta tilannetta ja Korouoman kävijävirtoja selvitellään tämän vuoden aikana. Metsähallitus toivoo kävijöiden ihailevan komeaa näkymää Korouoman rotkolaaksoon uuden Koronjää-reitin näköalapaikalta. 

Korouoma Facebookissa!

Liity Korouoman faniksi (www.facebook.com) Facebookissa.

Geokätköä etsimään Korouomalle!

Korouoman geokätkön tiedot (www.geocaching.com).

www.ilmatieteenlaitos.fiTarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä autiotupien ja kämppien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tarkista voimassa olevat varoitukset (ilmatieteenlaitos.fi).

Korouoman sää

Katso Posion säätiedot (www.supersaa.fi).

Suunnittelija Pekka Veteläinen on kulkenut Korouomalla vuosia ja hänen kädenjälkeään ovat muun muassa Korouoman retkeilyreitit. Kuuntele kuulumisia podcastista (soundcloud.com).

Tapahtumat.luontoon.fi

Metsäjoogaa Pyhä-Luostolla. Kuva: Anna Pakkanen.

Löydä luontoaiheisia tapahtumia läheltäsi ja kaukaa: Tapahtumat.luontoon.fi.

Korouoman jääputoukset -esite

Pdf-tiedosto, 430 kt)
(julkaisut.metsa.fi)