Ajankohtaista Korouomalla

12.4.2019
Saukkovaarantie on suljettu kelirikon takia 14.4. ja tie on suljettuna toukokuun loppuun asti.

Korouoman reitillä Pirunkirkon ja Julmakallion välinen reitti on suljettu kävijöiltä. Reitillä sijaitsevat portaat ovat todella huonossa kunnossa. Tiedotamme korjausaikataulusta myöhemmin.

Sivuteiden kunto säiden armoilla

(Päivitetty 1.4.2019)
Vesisateiden ja lauhan sään vuoksi Saukkovaarantie meni sohjoiseksi viime viikon lopulla. Tie on aurattu traktorilla, mutta etenevä kevät voi aiheuttaa yllätyksiä sivuteiden kuntoon. Toivomme retkeilijöiden tarkastavan tien kunnon ennen kuin ajetaan tien päähän pysäköintialueelle. 

Korouoman vuokratuvat ovat nyt varattavissa Eräluvat-verkkokaupasta 

(Päivitetty 25.1.2019)
Korouoman erätuvat Koron korsu, Piippukota ja Kaivoslammen kota ovat siirtyneet Metsähallituksen vuokraukseen. Vuokratuville on julkistettu esittelysivut Luontoon.fi:hin Korouoman palvelut alle ja kohteet ovat nyt varattavissa Eräluvat.fi verkkokaupan kautta. 

Korouoman 3 vuokratupaa siirtynyt Metsähallituksen vuokraukseen

(Päivitetty 7.1.2019)
Korouoman erätuvat Koron korsu, Piippukota ja Kaivoslammen kota ovat siirtyneet Metsähallituksen vuokraukseen. Tähän saakka näitä kämppiä on voinut varata Lomarenkaan kautta. Vuokratuvilla on omat esittelysivut. Vuokraus tapahtuu Eräluvat.fi-verkkokaupan kautta.

Saukkovaaran pysäköintialueella kahvila

(Päivitetty 1/2019)

Saukkovaaran pysäköintipaikan tuntumaan avautui juhannuksena 2018 uusi kahvila. Lue lisää Koro Café:n verkkosivuilta (www.korocafe.fi).

Pirunkirkon ja Julmakallion välinen reitti suljettu kävijöiltä

(Päivitetty 1.8.2018)
Korouoman reitillä Pirunkirkon ja Julmakallion välinen reitti on suljettu kävijöiltä. Reitillä sijaitsevat portaat ovat todella huonossa kunnossa. Tiedotamme korjausaikataulusta myöhemmin.

Reittimuutos Korouoman reitille - Pirunkirkon ja Kalliolaavun välinen osuus kulkee jatkossa Koronjoen pohjoispuolella

Reittilinjaus on muuttunut Kanjonilaavun ja Pirunkirkon välisellä reittiosuudella: reitti kulkee toisella puolella Korojokea - kartassa oranssilla. Olethan ystävällinen ja noudatat uutta reittilinjausta.

Lataa ohjekartta (pdf, 1,78 Mt).

Reitti kulkee 4.6. alkaen Pirunkirkon ja Kalliolaavun välillä Korojoen toisella puolella

Julmakalliolle Pirunkirkolta menevät portaat huonossa kunnossa

(Päivitetty 28.5.2018)
Julmakalliolle johtavat portaat ovat huonokuntoiset ja niillä kulkiessaan on hyvä noudattaa varovaisuutta. Portaiden peruskorjaukseen ei ole varauduttu, mutta pahimmat kohdat korjataan tulevien viikkojen aikana.

Tulva vienyt Aimojärven sillan mennessään - joen pystyy ylittämään kuivin jaloin

(Päivitetty 28.5.2018)
Korouoman vaellusreitin eteläpäässä tulva on vienyt Aimojärven sillan mennessään. Tulva on kuitenkin jo laskenut ja yli pääsee pikkukengilläkin, mutta kivet ovat liukkaita ja varovainen pitää olla.

Silta korjataan ehkä jo ensi viikon aikana.

Korouoman tie ajokuntoinen, Koronjää -reittiä ei suositella vaellettavaksi

(Päivitetty 11.5.2018)
Korouoman tie on ajokuntoinen. Saukkovaaran tien alussa saattaa vielä olla "pölkky", jossa on kiinni liikennemerkki. Merkki on ollut varoittamassa kelirikkoisesta tiestä. Pölkyn voi kiertää ja ajaa Korouoman pysäköintialueelle. Reitti on käveltävissä Kanjonin laavuille. Koronjää –reitti on vielä osittain lumen vallassa ja lunta on kahlattavaksi saakka. Myös tulva vaikeuttaa vaellusta. Koronjää –reittiä ei suositella vielä vaellettavaksi.

Kolme laavua purettu vähäisen käytön vuoksi

(Päivitetty 27.20.2016)
Iso-Kuuleajärven itärannalta, Pikku-Kuuleajärven rannalta sekä Konttijärveltä on purettu jo osin huonokuntoiset laavut pois. Kalanistutusten loputtua laavujen käyttö on ollut vähäistä. Iso-Kuulean länsirannalla on edelleen laavu ja päivätupa retkeilijöiden käytössä (etäisyys Kuulean puretuilta laavuilta n. 500 m ja 1.1 km).

Lisätietoja: Oulangan luontokeskus, oulanka(at)metsa.fi, 0206 39 6850

Reittiosuus Kanjonilaavulta Piippukalliolle suljettu

(Päivitetty 27.10.2016)
Kanjonilaavulta Piippukalliolle johtavan reitin varrella olleet huonokuntoiset portaat on purettu ja reittiosuus suljettu. Tällä hetkellä Metsähallituksella ei ole varoja portaiden korjaamiseen, mutta tilannetta ja Korouoman kävijävirtoja selvitellään tämän vuoden aikana. Metsähallitus toivoo kävijöiden ihailevan komeaa näkymää Korouoman rotkolaaksoon uuden Koronjää-reitin näköalapaikalta. 

Lisätietoja: Oulangan luontokeskus, oulanka(at)metsa.fi, 0206 39 6850

Korouoma Facebookissa!

Liity Korouoman faniksi (www.facebook.com) Facebookissa.

Geokätköä etsimään Korouomalle!

Korouoman geokätkön tiedot (www.geocaching.com).

Suunnittelija Pekka Veteläinen on kulkenut Korouomalla vuosia ja hänen kädenjälkeään ovat muun muassa Korouoman retkeilyreitit. Kuuntele kuulumisia podcastista (soundcloud.com).

Tapahtumat.luontoon.fi
Kuva: Metsähallitus/Petri Ryöppy.

Löydä luontoaiheisia tapahtumia läheltäsi ja kaukaa: Tapahtumat.luontoon.fi.

Korouoman jääputoukset -esite

Pdf-tiedosto, 430 kt)
(julkaisut.metsa.fi)