Ajankohtaista Korouomalla

17.6.2022
Koron korsuun, Piippukotaan ja Kaivoslammen kotaan tehdyissä kuntokartoituksissa ne todettiin huonokuntoisiksi. Vuokratuvat eivät ole käytössä eivätkä varattavissa.

Palotunturin autiotuvan remontti on valmis

(Päivitetty 28.6.2022)
Posiolla sijaitsevalla Palotunturin autiotuvalla on tehty kevään aikana laaja remontti, joka on nyt valmistunut ja autiotupa on taas käytössä.

Uusi päiväreitti Piippukallion pihaus on avattu

(Päivitetty 2.9. / 28.10.2021)
Korouoman uusi päiväreitti Piippukallion pihaus, 5 km, on avattu käyttöön. Reitti soveltuu seikkailuhenkisille ja hyväkuntoisille retkeilijöille.

Piippukallion pihaus on kesäreitti. Talviaikaan sitä ei suositella patikoitavaksi. Jyrkät kallioseinämät, kivet ja kalliot ovat talvella vaarallisen liukkaat lumen sekä rinteiltä jatkuvasti valuvan ja jäätyvän veden takia.

Katso Piippukallion pihauksen reittikuvaus.

Muutoksia Korouoman retkeilyrakenteisiin

(Päivitetty 9.6.2021)
Korouoman Pirunkirkon silta on tänään purettu. Samalla katkesi yhteys Koivukönkään suuntaan kulkevaan retkeilyreittiin. Majavan aiheuttamien tulvien vuoksi reitti ei ole ollut ylläpitokelpoinen aikoihin.

Muualla Korouomalla tehtyjä muutoksia:

  • Lastenlammen laituri on purettu.
  • Kuulean päivätupaan on asennettu kamiina.

Uutisia Korouomalta

""

Suunnittelija Pekka Veteläinen on kulkenut Korouomalla vuosia ja hänen kädenjälkeään ovat muun muassa Korouoman retkeilyreitit. Pekan kanssa podistelee päästäinen ja Sini Salmirinne. Kuuntele Korouoman podcast-jakso.

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)