Ajankohtaista Korouomalla

8.12.2022
Koron korsuun ja Kaivoslammen kotaan tehdyissä kuntokartoituksissa ne todettiin huonokuntoisiksi. Vuokratuvat eivät ole käytössä eivätkä varattavissa.

Vuokratupa Piippukota on kunnostettu ja jälleen varattavissa

(Päivitetty 8.12.2022)
Korouoman laaksossa sijaitseva kotarakennus, Piippukota, on viime kesänä kunnostettu, ja nyt se on vuokrattavissa Korouoman Eräkahvilan (Irman kokkailut) verkkopalvelun kautta. Yhteistyökumppanimme Irma Iinatti pitää Korouoman kahvilaa pysäköintialueen tuntumassa ja vuokraa Piippukotaa itsenäisesti.

Piippukodan varauskalenteri (irmankokkailut.fi) on Korouoman Eräkahvilan sivuilla.

Palotunturin autiotuvan remontti on valmis

(Päivitetty 28.6.2022)
Posiolla sijaitsevalla Palotunturin autiotuvalla on tehty kevään aikana laaja remontti, joka on nyt valmistunut ja autiotupa on taas käytössä.

Uusi päiväreitti Piippukallion pihaus on avattu

(Päivitetty 2.9. / 28.10.2021)
Korouoman uusi päiväreitti Piippukallion pihaus, 5 km, on avattu käyttöön. Reitti soveltuu seikkailuhenkisille ja hyväkuntoisille retkeilijöille.

Piippukallion pihaus on kesäreitti. Talviaikaan sitä ei suositella patikoitavaksi. Jyrkät kallioseinämät, kivet ja kalliot ovat talvella vaarallisen liukkaat lumen sekä rinteiltä jatkuvasti valuvan ja jäätyvän veden takia.

Katso Piippukallion pihauksen reittikuvaus.

Muutoksia Korouoman retkeilyrakenteisiin

(Päivitetty 9.6.2021)
Korouoman Pirunkirkon silta on tänään purettu. Samalla katkesi yhteys Koivukönkään suuntaan kulkevaan retkeilyreittiin. Majavan aiheuttamien tulvien vuoksi reitti ei ole ollut ylläpitokelpoinen aikoihin.

Muualla Korouomalla tehtyjä muutoksia:

  • Lastenlammen laituri on purettu.
  • Kuulean päivätupaan on asennettu kamiina.

""

Suunnittelija Pekka Veteläinen on kulkenut Korouomalla vuosia ja hänen kädenjälkeään ovat muun muassa Korouoman retkeilyreitit. Pekan kanssa podistelee päästäinen ja Sini Salmirinne. Kuuntele Korouoman podcast-jakso.

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)