Ajankohtaista Korouomalla

28.10.2021
Koron korsuun, Piippukotaan ja Kaivoslammen kotaan tehdyissä kuntokartoituksissa ne todettiin huonokuntoisiksi. Vuokratuvat eivät ole käytössä eivätkä varattavissa.

Korojoki tulvii keväisin

(Päivitetty 13.5.2022)
Korouoman rotkolaaksossa oleva Korojoki tulvii keväisin lumien sulaessa. Korouoman retkeilyreitit (Koronjää, Piippukallion pihaus ja Korouoman 20 km vaellusreitti) kulkevat joen läheisyydessä, joten reitit voivat katketa tulvaveden noustessa poluille. Tulva-aikana emme suosittele tulvivan joen ylittämistä. Tulva-aika on yleensä ohi kesäkuun alkuun mennessä.

Palotunturin autiotupa remontoidaan

(Päivitetty 28.4.2022)
Posiolla sijaitsevalla Palotunturin autiotuvalla tehdään keväällä laaja remontti, jonka arvioitu kesto on toukokuun loppuun. Autiotupa ei ole käytössä remontin aikana.

Vinkit talviretkeilyyn

(Päivitetty 20.12.2021)
Talvisen maiseman ihailua ja palkaksi saatuja punaposkia ei voita mikään. Turvallisen talviretkeilyn tueksi on koottu ohjeita, jotka kannattaa lukea ennen retkelle lähtöä.

Ota huomioon, että sydäntalvella valoisa aika on todella lyhyt. Valitse itsellesi ja seurueellesi sopiva reitti. Pukeudu lämpimästi toppavaatteisiin. Ota mukaan otsalamppu tai käsivalaisin.

Uusi päiväreitti Piippukallion pihaus on avattu

(Päivitetty 2.9. / 28.10.2021)
Korouoman uusi päiväreitti Piippukallion pihaus, 5 km, on avattu käyttöön. Reitti soveltuu seikkailuhenkisille ja hyväkuntoisille retkeilijöille.

Piippukallion pihaus on kesäreitti. Talviaikaan sitä ei suositella patikoitavaksi. Jyrkät kallioseinämät, kivet ja kalliot ovat talvella vaarallisen liukkaat lumen sekä rinteiltä jatkuvasti valuvan ja jäätyvän veden takia.

Katso Piippukallion pihauksen reittikuvaus.

Muutoksia Korouoman retkeilyrakenteisiin

(Päivitetty 9.6.2021)
Korouoman Pirunkirkon silta on tänään purettu. Samalla katkesi yhteys Koivukönkään suuntaan kulkevaan retkeilyreittiin. Majavan aiheuttamien tulvien vuoksi reitti ei ole ollut ylläpitokelpoinen aikoihin.

Muualla Korouomalla tehtyjä muutoksia:

  • Lastenlammen laituri on purettu.
  • Kuulean päivätupaan on asennettu kamiina.

Uutisia Korouomalta

""

Suunnittelija Pekka Veteläinen on kulkenut Korouomalla vuosia ja hänen kädenjälkeään ovat muun muassa Korouoman retkeilyreitit. Pekan kanssa podistelee päästäinen ja Sini Salmirinne. Kuuntele Korouoman podcast-jakso.

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)