Korouoman reitit

4.2.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.
2.6.2020
Koron korsuun, Piippukotaan ja Kaivoslammen kotaan tehdyissä kuntokartoituksissa ne todettiin huonokuntoisiksi. Vuokratuvat eivät ole käytössä eivätkä varattavissa.

Pyöreästä puusta rakennettu latomainen portti, sisällä opastauluja ja takana ihminen nojaa seinään. Lunta katolla ja ympärillä.

Reittien lähtöpisteet ja pysäköintialueet 

Suosittelemme Korouomalla
 

Koronjää, 5 km, rengasreitti

Sulan maan aikana ja lumiolosuhteista riippuen ympäri vuoden.
Kulkuaika 1-2 h.

Vaativuusluokka: Vaativa reitti vaativa reitti korkeuseroista johtuen

Suomen ainoa jäätikköreitti, jossa talvisin nähtävissä Korouoman upeimmat jäätiköt, unohtamatta kuitenkaan kesäisen jokiluonnon ja kalliojyrkänteiden massiivista läsnäoloa.

Rosoiselta kalliolta putoaa leveä jäinen putous, kallion päällä ja alhaalla kasvaa harvassa puita

 

Reitti kulkee vanhaa hevostietä pitkin ja alueen savottahistoriaan pääsee tutustumaan reitin varrella olevien opasteiden avulla. Koronjää johdattaa vaeltajan upeille näköalapaikoille kallioiden laelle sekä uoman pohjalle.

Reitin varrella pääsee tutustumaan Korouoman kolmeen isoimpaan jääputoukseen: Jaska Jokuseen, Ruskeaan virtaan ja Mammuttiin.

Kesäajan rehevä kasvillisuus ja uomassa soliseva joki, syksyinen ruskan värjäämä maisema sekä talven upeat jääputoukset ovat kaikki vierailemisen arvoisia nähtävyyksiä!

Lähtöpiste  
Saukkovaaran pysäköintialue.

Retkeilyrakenteet  
Yhdeksän kpl kohdeopasteita. Hannunkallion kaiteella varustettu näköalapaikka, jossa myös puiset istuinpenkit. Reitin jyrkimmissä kohdissa köysikaide helpottamassa kulkemista. Kanjonilaavu ja tulentekopaikat.  

Nähtävää  
Hannunkallion näköalapaikka, Korojoki, tulvaniityt, rotkolaakso ja sen kallioseinämät. Talvisin suuret jääputoukset.  

Reittiselostus  
Reittimerkintä: puiset tolpat, joissa vihreä nauha ja keltainen heijastin.
Suositeltu kulkusuunta: myötäpäivään.

Koronjää lähtee Saukkovaaran pysäköintipaikalta ja saapuu Hannunkallion näköalapaikalle. Laskeutuu sieltä alas Korojoki varteen, jossa talvisin kolme suurta jääputousta (Jaska Jokunen, Mammutti ja Ruskea virta). Nousee Kanjonilaavujen kautta takaisin Saukkovaaraan. Katso Korouoman Nähtävyydet-sivulta jääputousten kuvaukset.

 
 

Korouoman vaellusreitti, 25 km / suunta 

Sulan maan aikana.
Kulkuaika noin 1-2 päivää.

Vaativuusluokka: Keskivaativa reitti keskivaativa reitti

Korouoman vaellusreitti kulkee kautta Korouoman rotkolaakson jylhien kalliomaisemien, uoman päättävien harjujuottien syliin.

Jyrkkä kallioseinä ja rotkolaakson pohjallla kivirakkaa ja sammaleisia kiviä.

Lähtöpiste  
Koivuköngäs tai Lapiosalmi (Lastenlampi).

Retkeilyrakenteet  
10 laavua, yksi autiotupa ja yksi päivätupa.  

Nähtävää  
Koivukönkään putous, Pirunkirkko (kalliopaasi), Korojoki, tulvaniityt, rotkolaakso kallioseinämineen, pienialaiset lehdot, kaakkoisosan harjumuodostumat ja kirkkaat järvet.  

Reittiselostus  
Reittimerkintä: oranssi maalimerkintä puissa.  
Alkaa Koivukönkäältä ja laskeutuu alas Korouomaan. Seuraa Korojokea ylävirtaan. Reitin varrella useita hoidettuja tulvaniittyjä. Loppuosalla nousee ylös harjuille, joilta hyvät näkymät kirkasvetisille järville.

Kartat

Korouoman kartta © Metsähallitus 2017