Korouoman palvelut

5.6.2019
Saukkovaarantiellä on käynnissä kunnostustyöt. Tie on ajettavissa, mutta tiellä on mursketta ja tietyöstä johtuvat pysäytykset ovat mahdollisia.

Korouoman reitillä Pirunkirkon ja Julmakallion välinen reitti on suljettu kävijöiltä. Reitillä sijaitsevat portaat ovat todella huonossa kunnossa. Tiedotamme korjausaikataulusta myöhemmin.

Pirunkirkon ja Kanjoninlaavun välillä on ollut tulvaa ja jokitöyräs on paikoin antanut periksi ja pari siltaa on romahtanut. Reittiä pääsee kuitenkin kulkemaan kiertämällä romahtaneet paikat kauempaa.

Asiakaspalvelu ja opastus

Yhteistyötahojen tarjoamia palveluja Korouoman suojelualueella

 • Korouoman suojelualueella palveluja tarjoavat yhteistyötahot.
  • Näillä tahoilla on yhteistyösopimus Metsähallituksen kanssa ja ne toteuttavat kestävän luontomatkailun periaatteita toimiessaan suojelualueella.

Kuva: Ilkka Rautio

Ruokailu, ruoanlaitto ja eväiden hankinta

Kaupat

 • Lähimmät kaupat sijaitsevat Posion (www.posio.fi) kirkonkylällä.

Tulentekopaikat, tuvat ja keittokatokset

 • Alueella on Kuulean päivätupa, Pajupuron autiotupa, 13 laavua ja tulentekopaikkaa, joissa voi valmistaa ruokaa.
  • Avotulen teko on kielletty aina sekä merkityillä tulentekopaikoilla että maanomistajan luvalla, jos alueelle on annettu metsäpalovaroitus (ilmatieteenlaitos.fi). Kielto ei koske keittokatoksia tai muita hormilla varustettuja tulisijoja.

Piippukallion laavu. Kuva: Minna Koramo / Metsähallitus

Juomavesi

 • Pintavettä, kuten järvien, jokien ja purojen vesiä, kannattaa keittää muutaman minuutin ajan ennen juontia, sillä veden laatu vaihtelee alueittain ja lämpötilan mukaan. Lue retkeilyn juomavesivinkit Retkeilyn ABC:sta.

Jätehuolto

 • Alueen sisällä jätehuolto toimii omatoimiperiaatteella. Maatuvat jätteet laitetaan käymälään tai kompostoriin ja pieniä määriä puhdasta paperia ja pahvia voi käyttää sytykkeenä. Kaikki muu jäte kannetaan omassa repussa luonnosta pois. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.

Käymälät

 • Tuvilla ja tulentekopaikoilla on kuivakäymälät.

Yöpyminen

Autiotupa

Vuokratuvat

Vuokrakämpät

Vuokrakämppä varataan Lomarengas Oy:n kautta (www.lomarengas.fi).

Yöpyminen lähiseudulla

 • Lähiseudun majoituspalveluista löytyy tietoa Posion (posiolapland.com) verkkosivuilta.

Muut palvelut lähiseudulla

 • Retkeilyvälineiden vuokrauksesta ja muista lähiseudun palveluista saa lisätietoa Posion matkailuneuvonnasta (posiolapland.com), puh. 044 767 4218.

www.ilmatieteenlaitos.fiTarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä autiotupien ja kämppien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tarkista voimassa olevat varoitukset (ilmatieteenlaitos.fi).

Retkikohteen esite

Pdf-tiedosto, 5,7 Mt)
(julkaisut.metsa.fi)