Ajankohtaista Paistjärvellä

Tarkista varoitukset

Maastopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Paistjärven retkeilyreittien myrskytuhoja raivattu Kannaksen kierroksella

(Päivitetty 7.9.2023)

Paistjärven retkeilypoluille kaatuneita puita on raivattu ja reittejä avattu. Kannaksen kierros on jälleen kuljettavissa, osittain uutta reittileinjausta mukaillen, ja se on merkitty maastoon kuitunauhoilla. Pirunkirkon kierros sekä Sonnanen-Ketturiutta välinen reitti ovat kuljettavissa normaalisti. Pahoittelemme, että Kannaksen kierroksen reittien sivuilla on paikoin erittäin runsaasti puuta raivauksen jäljiltä. 

Lisätietoja Paistjärven reiteistä

Paistjärven suojelualue yksi kohde Salpausselkä UGGP alueella

(Päivitetty 4.5.2022)

Salpausselkä Geopark on 13.4. nimetty YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö Unescon maailmanlaajuiseen geologisesti arvokkaiden alueiden verkostoon eli UNESCO Global Geopark -kohteeksi. Ensimmäiseltä Salpausselältä eteläiselle Päijänteelle ulottuva Salpausselkä Geopark koostuu kuuden päijäthämäläisen kunnan alueesta: Lahti, Hollola, Heinola, Asikkala, Sysmä ja Padasjoki.

Maisemiltaan upeat Kelvenne ja Pulkkilanharju Päijänteen kansallispuistossa sekä Paistjärven suojelualue ovat merkittäviä kohteita Salpausselkä Geopark -alueella. Myös muun muassa Kammiovuori, Vesijaon luonnonpuisto, Koreakoivu ja Kutajärvi geo-, luonto- ja kulttuurikohteina sijaitsevat alueella.

Linkki Unescon tiedotteeseen
Salpausselkä Geopark -sivusto

Uutisia Paistjärveltä

Vinkit retkeilyyn

Retkeilijä veistää kiehistä.

Tulenteko: Retkeilyn ABC.