Ajankohtaista Paistjärvellä

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Keräämme tarinoita Hämeen luontokohteista

(Päivitetty 1.11.2022 ja 23.12.2022)

Luontokohteiden kulttuuriperintö eläväksi -hankkeessa keräämme marraskuussa 2022 kulttuuriperintöön liittyviä tarinoita seuraavista Kanta- ja Päijät-Hämeen keskeisistä luontokohteista: Torronsuon, Liesjärven ja Päijänteen kansallispuistot, Evon retkeilyalue ja Paistjärven suojelualue. Kokoamme tarinoista verkkojulkaisun.
Jaa mainittuihin kulttuuriympäristöihin liittyvä muistosi, kokemuksesi tai tarinasi 30.11. mennessä. Lisätietoa ja webropol-kysely.

23.12.2022: Jakamalla tarinan oli mahdollisuus halutessaan osallistua arvontaan täyttämällä yhteystietonsa kyselylomakkeelle. Arvontapalkintona oli vuorokauden majoitus Liesjärven kansallispuistossa Tammelassa sijaitsevalla Hyypiön vuokratuvalla. Arvonta on tarinansa lähettäneiden ja arvontaan osallistuneiden kesken suoritettu ja voittajalle on ilmoitettu yksityisviestillä.

Paistjärven suojelualue yksi kohde Salpausselkä UGGP alueella

(Päivitetty 4.5.2022)

Salpausselkä Geopark on 13.4. nimetty YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö Unescon maailmanlaajuiseen geologisesti arvokkaiden alueiden verkostoon eli UNESCO Global Geopark -kohteeksi. Ensimmäiseltä Salpausselältä eteläiselle Päijänteelle ulottuva Salpausselkä Geopark koostuu kuuden päijäthämäläisen kunnan alueesta: Lahti, Hollola, Heinola, Asikkala, Sysmä ja Padasjoki.

Maisemiltaan upeat Kelvenne ja Pulkkilanharju Päijänteen kansallispuistossa sekä Paistjärven suojelualue ovat merkittäviä kohteita Salpausselkä Geopark -alueella. Myös muun muassa Kammiovuori, Vesijaon luonnonpuisto, Koreakoivu ja Kutajärvi geo-, luonto- ja kulttuurikohteina sijaitsevat alueella.

Linkki Unescon tiedotteeseen
Salpausselkä Geopark -sivusto

Uusi ympyräreitti maastossa

(Päivitetty 22.4.2021)

Paistjärven alueen opastusta ja polkureittejä on kehitetty kesän 2020 aikana. Sonnasen ja Kuijärven kannaksen väliin on suunniteltu ympyräreitti, joka on merkitty maastoon, mutta Luontoon.fi:ssä Paistjärven Reitti-sivuilta reittikuvaus vielä puuttuu.
 

Kaksi pysäköintipaikkaa on poistettu käytöstä

(Päivitetty 22.4.2021)

Kylmälammen ja Simonlammen pysäköintipaikat rakenteineen on lopetettu. 

Kannaksen rannan tulentekopaikkaa on siirretty

(Päivitetty 18.5.2020)

Kannaksen rannalla sijainnut vanha tulentekopaikka on poistettu ja uusi tehty Harjulammen kannakselle. Uuden tulentekopaikan läheisyydestä löytyy myös puuliiteri ja kuivakäymälä.

Uutisia Paistjärveltä