Paistjärven alue sijaitsee valtatie 5:n itäpuolella. Heinolan keskustasta Paistjärvelle on matkaa 20 km ja Mäntyharjun keskustasta 25 km. Paistjärvelle on Lahdesta noin 55 km, Kouvolasta noin 63 km ja Mikkelistä Mäntyharjun kautta noin 67 km.

 

Kulkuyhteydet

Autolla

Paistjärven alue on helposti saavutettavissa, koska valtatiet (nro 5 ja Heinola - Kouvola -tie) ovat lähellä ja alueen läpi kulkee kolme yleistä tietä:

 • Sonnasentie (Mäntyharju - Heinola -tie nro 4143) Sonnasen ja Kuijärven välitse
 • Sonnasentiestä (Mäntyharju - Heinola -tiestä nro 4143) haarautuu Sonnasen kohdalla Kesiöntie (nro 15019) luoteeseen kohti Paason kylää ja valtatie 5:tä.
 • Kousantie (nro 15020) erkanee Mäntyharju - Heinola -tiestä (nro 4143) ennen Paistjärven aluetta joko Mäntyharjun suunnasta tultaessa Ahvenistossa oikealle noin 3 km ennen aluetta tai Paason kylän ja valtatien 5:n suunnasta tultaessa vasemmalle noin kilometri ennen aluetta.
 • Heinolan suunnasta Sonnasen ja Kylmälammen pysäköintialueille
  • Heinolan keskustan pohjoisosasta erkanee tie (nro 46) kohti Kouvolaa. Tietä ajetaan 5 km ja käännytään vasemmalle Mäntyharju - Heinola -tielle (nro 4143) kohti Voikoskea. Tietä ajetaan noin 20 km, jonka jälkeen on opaste tien oikealla puolella olevalle Sonnasen pysäköintialueelle.
  • Kylmälammen pysäköintialueelle päästään, kun ajetaan Sonnasen pysäköintialueen kohdalta vielä kilometri Mäntyharju - Heinola -tietä (nro 4143) Mäntyharjun suuntaan, jonka jälkeen käännytään oikealle Isoniementielle. Risteyksestä on noin kilometrin matka Kylmälammen pysäköintialueelle, jonka kohdalla on opaste.
 • Mäntyharjun suunnasta Ketturiutan telttailualueen ja Kylmälammen pysäköintialueille
  • Mäntyharjun keskustasta lähtee länteen tie (nro 368), jota ajetaan 4 km ja käännytään vasemmalle Mäntyharju - Jaala -tielle (nro 4164). Tietä ajetaan noin 26 km ja käännytään oikealle Mäntyharju - Heinola -tielle (nro 4143). Tietä ajetaan noin 12 km ja käännytään vasemmalle Ketturiutan ja Kokkomäen tielle. Risteyksestä on noin kilometrin matka Kylmälammen pysäköintialueelle, jonka kohdalla on opaste.
  • Kylmälammen pysäköintialueelle päästään, kun ajetaan Ketturiutan ja Kokkomäen tien risteyksen kohdalta vielä 0,3 km Mäntyharju - Heinola -tietä (nro 4143) Heinolan suuntaan, jonka jälkeen käännytään oikealle Isoniementielle. Risteyksestä on noin kilometrin matka Kylmälammen pysäköintialueelle, jonka kohdalla on opaste.
 • Valtatie 5:ltä Simonlammin pysäköintialueelle
  • Paason risteys sijaitsee noin 17 km Heinolan keskustasta pohjoiseen valtatie 5:llä. Risteyksestä käännytään Paistjärventielle (nro 15019) Kesiön suuntaan. Tietä ajetaan noin 3 km ja käännytään vasemmalle kohti Kesiötä. Tietä ajetaan noin 5 km ja käännytään vasemmalle Kesiöntielle (nro 15019), jonka jälkeen tietä ajetaan noin 3 km ja käännytään vasemmalle Kousantielle (nro 15020). Tietä ajetaan noin 0,4 km ja käännytään oikealle Kaijanniementielle. Tätä tietä ajetaan noin 2,5 km Simonlammin pysäköintialueelle, jonka kohdalla on opaste.
  • Niinilammen pysäköintialueelle päästään, kun ajetaan Kesiöntietä (nro 15019) noin 6 km ja käännytään vasemmalle. Risteyksestä on noin kilometrin matka Niinilammen pysäköintialueelle, jonka kohdalla on opaste

Alueen metsäautoteistä Vuorttusenkallioiden tie (nousee Sonnasen rannan tuntumasta kohti Vuorttusenkallioita), Kuijärven kannaksen tie (haarautuu Isoniemen yksityistieltä Kylmälammen kohdalla) ja Vähä-Majaan tie (nro 414) ovat yleisöliikenteeltä suljettuja.

Julkisilla kulkuneuvoilla

Retken lähtöpisteet

 • Paistjärveen tutustumisen voit aloittaa Kylmälammen (Isoniementie, Heinola), Ketturiutan telttailualueen, Sonnasen (Sonnasentie, Heinola), Niinilammen (Pirunkirkko, Heinola) ja Simonlammin (Kaijanniementie, Heinola) pysäköintialueilta.
 • Reittien lähtöpisteet

Kartat

Sähköiset kartat

 

Muut kartat

 • Retkeily GT Etelä-Suomi, 1:250 000. Karttakeskus 2019. Karttoja voi ostaa mm. Karttakeskuksesta ja hyvin varustetuista kirjakaupoista.
 • Maastokartta M434, 1:50 000. Karttaa voi ostaa muun muassa Maanmittaustoimistoista ja Karttakeskuksesta.
 • Heinolan palvelukartta. Ilmaisessa kartassa on nähtävissä ainoastaan Paistjärven sijainti. Vuosittain ilmestyvä kartta on saatavilla muun muassa Heinola Infosta ja Tähtihovin infopisteestä.
 • Maastokartat nro:t 3114 03 ja 06, 3123 01 ja 04, 1:20 000. Karttoja voi ostaa muun muassa Maanmittaustoimistoista ja hyvin varustetuista kirjakaupoista.

Karttojen myyntipaikat

Kädessä kännykkä, jossa auki Retkikartta.fi. Avaa Paistjärven alueen kartan Retkikartta.fi:ssä.