Paistjärven alueella on yhteensä noin 9 km merkittyjä reittejä. Maastot ovat pääosin helppokulkuisia.

HUOM: Kannaksen kierros on toistaiseksi suljettu myrskytuhojen vuoksi elokuussa 2023. 

Reittien lähtöpisteet

  • Pirunkirkon kierrokselle lähdetään Niinilammen pysäköintialueelta.
  • Kannaksen kierros ja Ketturiutan polku lähtevät Sonnasen pysäköintialueelta

Ympyräreitti

Jyrkässä harjunrinteessä puiset portaat. Juurakkoinen polku jatkuu portailta ylärinteeseen. Henkilö kävelee alas polkua.Pirunkirkon kierros, 4 km, kulkee hämyisessä maastossa. Polku on merkitty maastoon keltaisin maalimerkein. Pirunkirkon kierros vie Niinilammen pysäköintialueelta Pirunkirkon kalliomuodostuman kautta Kaijanniemen tielle, josta polku jatkuu takaisin Niinilammelle metsätietä pitkin. Polun voi kulkea myös vastakkaiseen suuntaan. Ei talvikunnossapitoa. Ohjeellinen kiertoaika on noin 1 - 2 tuntia.

Palvelut: Niinilammen tulentekopaikka, kuivakäymälä ja pysäköintialue.

Nähtävää: Pirunkirkko

Huomioitavaa: Pirunkirkon kierros on paikoin linjattu uudelleen ja uusi linjaus on merkitty maastoon keltaisin maalimerkein. Polku on maastoltaan haastava.

Muut reitit

Retkeilijä on kyykistynyt pitkospuille valokuvaamaan vedessä kasvavaa rentukkaa. Taustalla polku jatkuu sekametsään.

  • Ketturiutan polku (edestakaisin 4,4 km), Sonnasen ja Ketturiutan välillä, kulkee valoisten kangasmetsien ja soiden kautta. Polku on merkitty maastoon keltaisella maalilla. Polun varrella on Myllyojan suo, jonka osuus on pitkostettu.
  • Sonnaselta lähtevä Kannaksen kierros, 7 km, kulkee aluksi samaa reittiä Ketturiutan polun kanssa, mutta haarautuu reilun kilometrin jälkeen. Polun varrella on Harjulammen tulentekopaikka. Tulentekopaikan jälkeen reitti nousee Kuijärven kannakselle. Kapealta kannakselta voi ihastella itäpuolisen Saarijärven komeita näkymiä ja länsipuolisen Kuijärven kauneutta. Kannaksen kierrokselle voi lähteä myös Ketturiutalta, jolloin kierros on 9 km. Ei talvikunnossapitoa.
  • Palvelut: Ketturiutan telttailualue, jossa on keittokatos, kuivakäymälä ja pysäköintialue sekä Harjulammen tulentekopaikka, jossa on kuivakäymälä.
  • Nähtävää: maisemallisesti komea Kuijärven kannas. Sonnanen on mainittu Suomen toiseksi kirkkaimmaksi järveksi.
  • Myös metsätiet ja vanhat ajourat soveltuvat hyvin retkeilijöiden poluiksi.