Patikointi

Iivaaran päiväreitti on nimeltään Iirinki. Se on 9 kilometriä pitkä ympyräreitti, jonka varrella on autiotupa käymälöineen ja tulentekopaikkoineen.

Kaksi retkeilijää seisoo kädet lanteilla vaaran rinteessä ja katsoo eri suuntiin. Metsä- ja järvimaisema aukenee alempana.

Erävaellukset

Iivaara ja sitä ympäröivä laaja erämainen alue antaa mahdollisuuden tutustua koillismaalaiseen luontoon retkeilemällä myös merkittyjen reittien ulkopuolella. Iivaaran reitin lähtöpisteeseen voi palata joko vaarajonon kaakkois- tai lounaispuolta. Tällöin retki edellyttää harjaantuneisuutta ja eränkäyntitaitoja.

Hiihto

Iivaaran perinteinen 40 kilometrin mittainen latu Lahtelan kylästä Iivaaraan on käytössä 17.2 - 30.4. Iivaaran alueella latu kulkee noin 11 kilometrin verran. Reitiltä on yhdyslatu Näätälammen autiotuvalle.

Erävaellukset hiihtäen: Iivaaran hiihtoreitti antaa mahdollisuuden tehdä erävaelluksia myös talviaikaan. Hiihtoreitiltä on yhteys Kuusamon ympäryslatuun (17 km) ja Aurinkolatuun (27 km). Lisätietoja Kuusamon hiihtoreiteistä (kuusamo.fi).

Luminkenkäilijä kävelee kohti vaaran huippua tallaantuneessa lumessa. Ympäröivät puut notkuvat tykkylumesta.

Muut aktiviteetit