Iivaaran reitit

14.7.2021
Ruohikko- tai metsäpalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.
24.6.2021
Iivaaran Iirinki-reitti on suljettu pahojen myrskytuhojen vuoksi. Kaatuneet puut ovat tukkineet reitin täysin.

Reitin lähtöpisteet

Myrskyvahinkoja Iivaarassa. Iiringin reitti on pois käytöstä. Suurella alueella 22.6.2021 riehunut ukkosmyrsky on kaatanut puita Iiring-reitillä ja Iivaaran rinteessä. Vahinkojen arviointi on edelleen kesken.

 

  • Hiltusentien pysäköintialue: Iirinki, päiväreitti

Lähikuva metallisesta kyltistä, jossa lukee Iivaara 470 MPY. Taustalla aukeaa vaaramaisema.

Retkeilyreitit

Iirinki, 8 km, rengasreitti

Iirinki on pääosin helppo, mutta osin vaativakin rengasreitti Iivaaran vaaramaisemissa. Reitti soveltuu myös lumikenkäilyyn.

Reittiselostus
Reitti lähtee Hiltusentien varrelta olevalta pysäköintialueelta ja reitin varrella on näköalapaikka, Iivaaran tulentekopaikka sekä Näätälammen autiotupa. Lähtö- ja päätepisteet: Hiltusentien pysäköintialue Ahvenjärven vieressä.

Reitti on merkitty puisin paaluin, joissa on vihreät heijastinnauhat.

Retkeilyrakenteet
Näätälammen autiotupa, näköalapaikka sekä Iivaaran tulentekopaikka. 

Nähtävää
Iivaara.

Retkeilijä lukee opastetauluja suuren kuusen juurella. Vieressä on hirsinen halkovaja.

Hiihtoreitit

Iivaaran latu, 20 km, rengasreitti

Latu on vaativuudeltaan helppo latu, joka on käytössä 15.2 - 30.4. saakka (tai siihen asti kun hiihtokelejä riittää). Iivaaran alueella hiihtolatu kulkee noin 11 km. Hiihtotapa on perinteinen, hiihtosuunta vapaa, ei valaistusta. Hiihtoreittiä ylläpitää Kuusamon kaupunki, kunnostus moottorikelkalla (kunnossapitäjä: Iivaaran Eräkartano, puh. 040-359 0212 tai Kimmo 0400-454 250). Latujen kunnostustiedot (kunto.fluenprogress.fi).

Retkeilyrakenteet
Kotalaavut Lahtela, Mustavaara ja Marjovaara ja latukahvila Iivaaran Eräkartano.

Nähtävää
Iivaara.

Yhteys muihin reitteihin
Ladulta on yhteys Muojärven reittiin (40 km). 

Moottorikelkkailureitti

  • Pohjoisesta tuleva moottorikelkkareitti, 10 km, kulkee Näätälammen autiotuvalle ja edelleen Murtovaaraan ja Kuusamoon joko suoraan tai Lämsänkylän / Törmäsenvaaran kautta. Kuusamon alueella moottorikelkkailu on maksutonta myös ulkopaikkakuntalaiselle.