Ajankohtaista Iivaaralla

18.2.2022
Päiväreitti Iiringillä on uusi reittilinjaus ja lähtöpaikka on Rajalammen pysäköintialue.

Iivaaran uusi pysäköintialue valmistuu

(Päivitetty 22.6.2022)
Iivaaran uusi pysäköintialue on valmistumassa Rajalammelle. Pysäköintialue toimii Iivaaran päiväreitti Iiringin lähtöpisteenä.

Soralla päällystetty pysäköintialue, jonka reunaan on pysäköity yksi auto.

Iivaaralla pääsee tulevana kesänä patikoimaan uutta reittiä

(Päivitetty 18.5.2022)
Kesäreitti Iirinki on saanut uuden reittilinjauksen. Reitti lähtee Rajalammen pysäköintialueelta ja nousee ylös vaaraan, josta voi halutessaan jatkaa Näätälammen autiotuvalle. Kokonaisuudessaan uusi reitti käytössä kesäkaudelle 2022.

Retkikartassa ei tällä hetkellä näy talvi- eikä kesäreittiä, ja siellä olevat reitit ovat vanhat eli kartta ei pidä paikkansa. Palvelukartta on tekeillä ja Retkikarttaan uusi reittilinjaus tulee näkyviin, kun tehdään seuraava aineistoajo.

Päiväreitti Iirinki poistettiin käytöstä kesällä 2021 massiivisten myrskynkaatojen takia.

Lue lisää uutisesta Iivaaralle pääsee pian taas retkeilemään - suojelualueen myrskynkaadot jäävät paikoilleen.

Iivaaran päiväreitti Iirinki koki kovia kesämyrskyssä

(Päivitetty 6.10.2021)
Iivaaran alue kärsi pahoin kesäkuun myrskyssä, jossa puita kaatui laajalla alueella. Myrskyn jälkiä kartoitettiin heinäkuussa 2021 helikopterilennoilla. Iivaaran rinteillä on kaatunut puuta lakoon laajalla alueella. Iirinki-reitti on kulkukelvoton ja alueella on vaarallista liikkua toisiaan vasten nojallaan olevien puiden takia. Iivaaran alue on luonnonsuojelualue, josta kaatuneita puita ei korjata pois maastosta, vaan ne jätetään maapuiksi.

Uutisia Iivaaralta

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.