Iirinki hyvässä kunnossa kulkea

(Päivitetty 30.10.2023)
Iirinki-päiväreitti on tällä hetkellä tamppautunut ja hyvin kuljettavissa pelkillä talvikengillä. Kengissä on tarpeen olla pitoa pohjissa. Iivaaran huipulla on lunta noin 15 cm, vaaran juurella 5 cm. Reitillä ei ole talvikunnossapitoa. 

Iirinki näkyy nyt oikein Retkikartassa

(Päivitetty 26.10.2022)
Iirinki-päiväreitti sai keväällä 2022 uuden reittilinjauksen, joka on nyt päivittynyt myös Retkikarttaan (retkikartta.fi), Metsähallituksen maksuttomaan karttapalveluun. Retkikartan kautta pystyy tulostamaan myös reittikartan. 

Iivaaran uusi pysäköintialue valmistunut

(Päivitetty 26.10.2022)
Iivaaran uusi pysäköintialue Rajalammella on valmis. Pysäköintialue toimii Iivaaran päiväreitti Iiringin lähtöpisteenä.

Soralla päällystetty pysäköintialue, jonka reunaan on pysäköity yksi auto.

Iivaaran päiväreitti Iirinki koki kovia kesämyrskyssä

(Päivitetty 6.10.2021)
Iivaaran alue kärsi pahoin kesäkuun myrskyssä, jossa puita kaatui laajalla alueella. Myrskyn jälkiä kartoitettiin heinäkuussa 2021 helikopterilennoilla. Iivaaran rinteillä on kaatunut puuta lakoon laajalla alueella. Iirinki-reitti on kulkukelvoton ja alueella on vaarallista liikkua toisiaan vasten nojallaan olevien puiden takia. Iivaaran alue on luonnonsuojelualue, josta kaatuneita puita ei korjata pois maastosta, vaan ne jätetään maapuiksi.

Vinkit retkeilyyn

Luminen männynoksa.

Talvella kannattaa pitää puhelin lämpimänä ja varavirtalähde mukana. Katso myös muut vinkit talviretkeilyyn: Retkeilyn ABC.