Tärkeää tietoa pysäköinnistä

(Päivitetty 10.2.2023)
Iivaaran Iirinki-reitin lähtöpisteen pysäköintialueelle menevää tietä pidetään auki koko talvikausi 2022–2023. Tietä ei aurata päivittäin, joten se voi olla tukossa aukeilla paikoilla tuulen kinostaman lumen takia. Jos tie on tukossa tai lunta on satanut, jätä auto tien alkupäässä olevalle levikkeelle. Tee näin etenkin, jos olet menossa yön yli retkelle. 

Moottorikelkkaura Iivaaralla ummessa lyhyeltä matkalta

(Päivitetty 25.1.2023)
Kelkkaura Iivaarasta Lämsänkylään päin on yhdestä kohdin ummessa. Kaatuneita puita sen verran, että uraa ei voi ajaa. Kelkkaura käydään tarkastamassa loppuviikolla.

Iivaaran pysäköintialueelle menevän tien auraus talvella

(Päivitetty 16.12.2022)
Talvi alkaa pikku hiljaa kiristämään otettaan ja lunta on alkanut kertyä Kuusamoonkin. Iivaaralla linkoutetaan tietä Rajalammen parkkipaikalle asti säännöllisen epäsäännöllisesti. Tien pysyminen auki tuiskuisilla ja tuulisilla keleillä ei ole ihan ongelmatonta, koska Paula-myrskyn myötä puuston määrä on vähäinen vähäistä ja pikkuisenkin kovemmalla tuulella tie umpeutuu lumesta nopeasti.

Iirinki näkyy nyt oikein Retkikartassa

(Päivitetty 26.10.2022)
Iirinki-päiväreitti sai keväällä 2022 uuden reittilinjauksen, joka on nyt päivittynyt myös Retkikarttaan (retkikartta.fi), Metsähallituksen maksuttomaan karttapalveluun. Retkikartan kautta pystyy tulostamaan myös reittikartan. 

Iivaaran uusi pysäköintialue valmistunut

(Päivitetty 26.10.2022)
Iivaaran uusi pysäköintialue Rajalammella on valmis. Pysäköintialue toimii Iivaaran päiväreitti Iiringin lähtöpisteenä.

Soralla päällystetty pysäköintialue, jonka reunaan on pysäköity yksi auto.

Iivaaran päiväreitti Iirinki koki kovia kesämyrskyssä

(Päivitetty 6.10.2021)
Iivaaran alue kärsi pahoin kesäkuun myrskyssä, jossa puita kaatui laajalla alueella. Myrskyn jälkiä kartoitettiin heinäkuussa 2021 helikopterilennoilla. Iivaaran rinteillä on kaatunut puuta lakoon laajalla alueella. Iirinki-reitti on kulkukelvoton ja alueella on vaarallista liikkua toisiaan vasten nojallaan olevien puiden takia. Iivaaran alue on luonnonsuojelualue, josta kaatuneita puita ei korjata pois maastosta, vaan ne jätetään maapuiksi.

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.