Pallas-Yllästunturin kansallispuiston hoidon ja käytön suunnittelun avoimet yleisötilaisuudet

  • ma 6.2.2023 Äkäslompolo, Yllästunturin luontokeskus Kellokas
  • to 9.2.2023 Olos, Polar Kota ja auditorio
  • ma 13.2.2023 Raattama, Ravintola Loimu
  • ti 14.2.2023 Hetta, Tunturi-Lapin luontokeskus

Kaikki tilaisuudet alkavat klo 17 ja kestävät noin 2 tuntia. Kahvitarjoilu.
Valitse itsellesi sopivin tilaisuus ja tule kertomaan mielipiteesi kansallispuiston kehittämisestä. Tervetuloa! (Päivitetty 24.1.2023)

Hetta-Pallas-hiihtoreitin latujen hoito

Paikalliset latupoolit huolehtivat hiihtoreittien ylläpidosta.  Hetan ja Hannukurun välisen latujen hoidon tilanteen voi tarkistaa Hetan latukartasta (infogis.fi) ja Hannukurun ja Pallaksen välisen tunturien itäpuolta kulkevan latureitin tilanteen Raattaman-Ylikyrön latukartasta (infogis.fi). Nammalan ja Pallaksen länsipuolen ladun hoidon näet Muonion alueen latukartasta (infogis.fi)

Huomaa, että Hetta-Pallas -hiihtoreitillä latuja avataan pääosin vasta kevättalvella! (Päivitetty 24.1.2023)

Tapahtumat 

Tapahtumakalenterista löydät luontokeskusten ja yhteistyöyrittäjien tapahtumia ympäri Suomen!

Kino Hetta Tunturi-Lapin luontokeskuksessa

Elokuvaliput (myös ennakkoliput ja vapaaliput) myy luontokeskuksen palvelupiste palvelupisteen aukioloaikana. Palvelupisteen ollessa suljettuna, esityskohtaisia lippuja myydään luontokeskuksen aulassa 30 minuuttia ennen elokuvan alkua. Elokuvalippujen maksamisessa suosittelemme käyttämään käteisen sijaan maksukorttia. Ennakkoon ostettu lippu ei käy muuhun kuin määriteltyyn esitykseen.

Vapaalippuja on myynnissä 6 euron ja 9 euron arvoisina. Näiden vapaalippujen voimassaoloaika on 1 vuosi ja niitä voi ostaa vaikka lahjoiksi elokuvien ystävälle. Vapaaliput käyvät kaikkiin kyseisen hintaisiin elokuviin. Jos haluaa käyttää 9 euron vapaalipun 6 euron hintaisen elokuva-esitykseen, erotusta ei hyvitetä.

Kino Hetalla on Facebookissa oma ryhmä (www.facebook.com), johon voi liittyä. Tuleva ohjelmisto löytyy sieltä ja Enontekiön kunnan nettisivuilta (enontekio.fi). Elokuvasaliin mahtuu normaalisti 60 katsojaa. Tervetuloa! 

Jyppyrän kuntoportaat valmiit

Kuntoportaat tehtiin Metsähallituksen ja Enontekiön kunnan yhteistyönä.  Kuntoportailla ei kuitenkaan ole talvihuoltoa, joten ne ovat lumen peitossa. (Päivitetty 24.1.2023)

Tunturi-Lapin luontokeskus avoinna arkisin

Tunturi-Lapin luontokeskus Hetassa on avoinna arkisin klo 9-16. Luontokeskuksessa voi tutustua näyttelyihin, saada retkeilyneuvontaa, varata varaustupia ja ostaa alueen kalastuslupia.  Pysyvien näyttelyiden lisäksi esillä on vaihtuvia näyttelyitä.

Luontokeskuksessa toimiva Kahvila Peura (kahvilapeura.fi) on auki maanantaista perjantaihin klo 11-18.  (Päivitetty 3.1.2023)

Yrittäjälle

Metsähallituksen reittien ja rakenteiden käyttö yritystoiminnassa on aina maksullista.

Uutisia Hetasta

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.

Tapahtumat 

Tapahtumakalenterista löydät luontokeskusten ja yhteistyöyrittäjien tapahtumia ympäri Suomen!

Päivän sää