Huomioitavia asioita talviretkeilyyn

Tarkista aina lumivyöryennuste (ilmatieteenlaitos.fi) ennen retkeä.

Varustaudu retkelle kunnollisilla talviretkeilyvarusteilla. Tunturissa keli voi muuttua nopeastikin. Ole joustava ja valmis muuttamaan reittisuunnitelmiasi olosuhteiden mukaan. Kartta, kompassi, ja taidot käyttää välineitä ovat oltava mukana maastossa. 

Turvallisuus-sivulta löytyy lisäksi aihepiirejä liittyen turvalliseen retkeilyyn.
Lumivyöryt-sivustolle on kirjattu huomioitavia asioita lumivyöryistä retkeilijän näkökulmasta. (Päivitetty 12.1.2024).

Pallas-Yllästunturin alueen latukartat

Alueella on yli 500 kilometriä hiihtoreittejä, joista suurinta osaa huolletaan koneellisesti. Latujen huollosta vastaa neljä latupoolia, Metsähallitus ei huolla latuja. Karttoja voi ostaa alueen matkailuyrityksistä ja luontokeskuksista. Kartoista kertyneillä tuloilla rahoitetaan latujen hoitoa. Sähköiset kartat löytyvät alta:

Huomiothan, että kansallispuiston reiteillä koiravaljakolla ajo ei ole sallittua. Koiravaljakoksi katsotaan reki, pyörä tai vastaava, jota vetää kaksi tai useampi koiraa. (Päivitetty 22.11.2023)

Kino Hetta Tunturi-Lapin luontokeskuksessa

Elokuvaliput (myös ennakkoliput ja vapaaliput) myy luontokeskuksen palvelupiste palvelupisteen aukioloaikana. Palvelupisteen ollessa suljettuna, esityskohtaisia lippuja myydään luontokeskuksen aulassa 30 minuuttia ennen elokuvan alkua. Elokuvalippujen maksamisessa suosittelemme käyttämään käteisen sijaan maksukorttia. Ennakkoon ostettu lippu ei käy muuhun kuin määriteltyyn esitykseen.

Vapaalippuja on myynnissä 6 euron ja 9 euron arvoisina. Näiden vapaalippujen voimassaoloaika on 1 vuosi ja niitä voi ostaa vaikka lahjoiksi elokuvien ystävälle. Vapaaliput käyvät kaikkiin kyseisen hintaisiin elokuviin. Jos haluaa käyttää 9 euron vapaalipun 6 euron hintaisen elokuva-esitykseen, erotusta ei hyvitetä.

Kino Hetalla on Facebookissa oma ryhmä (www.facebook.com), johon voi liittyä. Tuleva ohjelmisto löytyy sieltä ja Enontekiön kunnan nettisivuilta (enontekio.fi). Elokuvasaliin mahtuu 60 katsojaa. Tervetuloa! 

Yrittäjälle

Metsähallituksen reittien ja rakenteiden käyttö yritystoiminnassa on aina maksullista.

Uutisia Hetasta

Päivän sää

Vinkit retkeilyyn

Nainen pystyttää telttaa.

Ensimmäinen yön yli retki, varusteet ja vinkit: Retkeilyn ABC.