Ajankohtaista Hetassa

14.7.2021
Ruohikko- tai metsäpalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

 Piirroskuva, jossa ohjeita retkietiketin noudattamiseen. Piirroksessa on hahmo, joka on menossa polun päässä olevalle mökille. On kesä.

Tupien korjaukset kesällä 2021

Tiedot kunnostustöiden ajankohdista ja kohteiden sulkemisista ilmoitetaan erikseen, kun aikataulu varmistuu. Pahoittelemme rakennustöistä aiheutuvaa häiriötä! (Päivitetty 28.7.2021)

  • Sotkavuoman lintutornin kunnostus on käynnissä 12.7–15.8.2021. Torni on kunnostuksen ajan poissa käytöstä.
  • Mannakosken lintutorni kunnostetaan 2021. Kohde on kunnostuksen ajan poissa käytöstä. Tietoa päivitetään, kun ajankohta varmistuu.
  • Pyhäkeron autiotuvan uuden kuivakäymälän rakennustyöt ovat käynnissä 5.-9.7.2021. Kohde on asiakkaiden käytössä rakennustyön aikana.   
  • Näkkälän välituvan peruskorjaus ja uuden käymälän rakentaminen ovat käynnissä 16.8.-19.9.2021. Tietoa päivitetään, kun ajankohta varmistuu. Kohde on kunnostuksen ajan poissa käytöstä
  • Kalmakaltion autiotuvan peruskorjaus ja uuden kuivakäymälän rakentaminen on käynnissä 26.7.-27.8.2021. Kohde on poissa käytöstä kunnostustyön ajan. Tietoa päivitetään, kun ajankohta varmistuu.

Tupien, kotien ja tulentekopaikkojen koronaohjeistus 

Varaus- ja vuokratuvat pidetään auki, jos retkeilijät pystyvät noudattamaan koronaturvallisuusohjeita eli pitävät 2 m turvavälit muihin kulkijoihin ja käyttävät kasvomaskeja tuvilla ja kodilla. Turvallisuuden kannalta tärkeitä autiotupia ei toistaiseksi tulla sulkemaan.

Suurimmat sallitut henkilömäärät ovat isoissa tuvissa kuusi henkilöä ja pienissä neljä henkilöä. Mikäli turvaohjeistusta ei pystytä noudattamaan, joudumme sulkemaan matkailukeskusten lähellä sijaitsevat tuvat ja kodat. 

Kiitos kaikille tähänastisesta huomaavaisesta käytöksestä kanssakulkijoita kohtaan. Eiköhän me selvitä tästäkin ongelmasta yhdessä! 

Uutisia Hetasta

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa. Katso koronavirusohjeet retkeilijälle.

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.

Tapahtumat 

Tapahtumakalenterista löydät luontokeskusten ja yhteistyöyrittäjien tapahtumia ympäri Suomen!

Päivän sää