Jyppyrän kuntoportaiden avajaiset 8.6.2023

Enontekiön kunnan ja Metsähallituksen yhteistyönä rakentamat Jyppyrän kuntoportaat (enontekio.fi) avataan virallisesti torstaina 8.6.2023 klo 17:00. Tervetuloa avajaisiin! (Päivitetty 31.5.2023)

Enontekiön kuntalainen – vastaa kyselyyn

Jos asut vakituisesti Enontekiön kunnassa, sinun toivotaan vastaavan kyselyyn kesäaikaisen maastoliikenteen urista 31.5.2023 mennessä. (Päivitetty 10.5.2023)

Pahtajärven reitti kunnostetaan

Pahtajärven kesäreittiä tullaan kunnostamaan. Sitä varten reitin varteen on ajettu soraa. (Päivitetty 10.5.2023) 

Porojen vasomisaika - pidä koira hihnassa

Porojen vasomisaika on nyt. Pidä koira kiinni kaikkialla poronhoitoalueella Lapissa ja etelässä myös, koska linnut aloittavat pesintäänsä ja luonto on kaikkialla herkimmillään! (Päivitetty 30.5.2023)

Pyhäkeron autiotuvan kaivosta ei saa vettä

Pyhäkeron autiotuvan pihapiirissä oleva kaivo on jäässä, joten Pyhäkerolta ei saa vettä. (Päivitetty 10.5.2023)

Hetta-Pallas -vaellusreitti on roskaton

Hetta-Pallas vaellusreitiltä on nyt roskasäiliöt poistettu. Tartu haasteeseen ja kannusta kanssaretkeilijät pitämään huolta upeasta kansallispuistostamme. Pidetään yhdessä Hetta-Pallas -reitti roskattomana! Jaa viestiä somessa aihetunnisteilla: #RoskatonHettaPallas, #RetkiEtiketti ja #PallasYllästunturinKansallispuisto. (Päivitetty 10.5.2023)

Jyppyrällä kuntoportaat 

Kuntoportaat tehtiin Metsähallituksen ja Enontekiön kunnan yhteistyönä.  (Päivitetty 10.5.2023)

Kino Hetta Tunturi-Lapin luontokeskuksessa

Elokuvaliput (myös ennakkoliput ja vapaaliput) myy luontokeskuksen palvelupiste palvelupisteen aukioloaikana. Palvelupisteen ollessa suljettuna, esityskohtaisia lippuja myydään luontokeskuksen aulassa 30 minuuttia ennen elokuvan alkua. Elokuvalippujen maksamisessa suosittelemme käyttämään käteisen sijaan maksukorttia. Ennakkoon ostettu lippu ei käy muuhun kuin määriteltyyn esitykseen.

Vapaalippuja on myynnissä 6 euron ja 9 euron arvoisina. Näiden vapaalippujen voimassaoloaika on 1 vuosi ja niitä voi ostaa vaikka lahjoiksi elokuvien ystävälle. Vapaaliput käyvät kaikkiin kyseisen hintaisiin elokuviin. Jos haluaa käyttää 9 euron vapaalipun 6 euron hintaisen elokuva-esitykseen, erotusta ei hyvitetä.

Kino Hetalla on Facebookissa oma ryhmä (www.facebook.com), johon voi liittyä. Tuleva ohjelmisto löytyy sieltä ja Enontekiön kunnan nettisivuilta (enontekio.fi). Elokuvasaliin mahtuu 60 katsojaa. Tervetuloa! 

Yrittäjälle

Metsähallituksen reittien ja rakenteiden käyttö yritystoiminnassa on aina maksullista.

Uutisia Hetasta

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Päivän sää