Ajankohtaista Hetassa

4.2.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Violettisävyisessä piirroskuvassa hiihtäjä poimii ladulta roskan.

 

Tarkista Käsivarren ajankohtaiset asiat

Jos olet suuntaamassa Käsivarren erämaa-alueelle tai Palojärvi - Kilpisjärvi moottorikelkkauralle, tarkista ensin Käsivarren Ajankohtaista -sivu. Siellä on tärkeitä turvallisuuteen liittyviä ajankohtaisia asioita, kuten Torisenon aukeaminen kelkkauran kohdalla! (Päivitetty 6.4.2021)

Kelkkaura Hetta-Palojoensuu on suljettu

Hetta-Palojoensuu moorttorikelkkaura on suljettu. Hetasta Muonioon pääsee vain Puolitaipaleen reittiä, ei Palojoensuun kautta.

Hetasta Kilpiksjärvelle pitää ajaa Palojärvi-Kilpisjärvi uraa pitkin koska Victoria-reitti on rajasulun takia poissa käytöstä. Tällä hetkellä Metsähallitus kuljettaa Palojärvi-Kilpisjärvi uralla tolppanippuja sekä siltatarvikkeita. Tolppia on ajettu 22.3. alkaen reitille yksittäin ja ne jäävät odottamaan pystytystä lumien sulettua. Uralla on suuri törmäysvaaran maastossa olevaan rakennusmateriaaliin ja siellä tulee ajaa varovasti. (Päivitetty 6.4.2021)

Materiaalikuljetuksia Hetta–Pallas -reitillä

Hetta-Pallas -reitillä suljettuja latuosuuksia maalis–huhtikuussa. Tarkista tilanne täältä.

Tupien, kotien ja tulentekopaikkojen koronaohjeistus 8.3.2021 alkaen

Varaus- ja vuokratuvat ovat ainakin toistaiseksi auki, jos retkeilijät pystyvät noudattamaan koronaturvallisuusohjeita eli pitävät 2 m turvavälit muihin kulkijoihin ja käyttävät kasvomaskeja tuvilla ja kodilla. Turvallisuuden kannalta tärkeitä autiotupia ei toistaiseksi tulla sulkemaan.

Suurimmat sallitut henkilömäärät ovat isoissa tuvissa kuusi henkilöä ja pienissä neljä henkilöä. Mikäli turvaohjeistusta ei pystytä noudattamaan, joudumme sulkemaan matkailukeskusten lähellä sijaitsevat tuvat ja kodat. 

Kiitos kaikille tähänastisesta huomaavaisesta käytöksestä kanssakulkijoita kohtaan. Eiköhän me selvitä tästäkin ongelmasta yhdessä! (Päivitetty 6.4.2021)

Luontokeskukset ovat toistaiseksi auki

Koronaturvallisuusohjeita on pystytty noudattamaan toistaiseksi hyvin. Kiitos siitä! Jatketaan samaan malliin. Luontokeskuksissa on pystyttävä noudattamaan 2 m turvavälejä ja kaikkien on käytettävä kasvomaskeja. Jos turvallisuutta ei pystytä takaamaan, joudumme laittamaan luontokeskukset kiinni. (Päivitetty 6.4.2021)

Noudata koronaohjeistusta myös luonnossa

Kiitos tähänastisesta huomaavaisuudesta! Retkeilijät ovat onneksi valistunutta porukkaa!

Tarkista latujen hoitotilanne latukartasta

Lumivyöryvaara on nyt suuri. Älä mene Haaravaarankuruun! Tarkista latujen kunto sähköisestä latukartasta (infogis.fi). (Päivitetty 6.4.2021)

Pyhäkeron latukahvila ei aukea tänä keväänä

Pyhäkerolle suuntaavien on tänä keväänä otettava omat eväät. Pyhäkeron latukahvila ei aukea lainkaan. (Päivitetty 6.4.2021)

Uutisia Hetasta

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa. Katso koronavirusohjeet retkeilijälle.

Päivän sää