Elimyssalolla on useita eripituisia reittivaihtoehtoja. Retkeilyreittejä alueella on yhteensä 24 km. Melko helppokulkuiset, selkeästi merkityt reitit johdattavat retkeilijää soiden ja kankaiden vaihtelevassa maastossa. Reittien varrella on kaksi autiota erämaatilaa, Levävaara ja Latvavaara. Polkujen kosteikko-osuudet on pitkostettu.

Huom! Elimysjärven kiertävällä reitillä polut ja pitkokset ovat paikoin veden peitossa majavanpatojen nostattaman vedenpinnan nousun takia. Varaudu siis retkelle pitkävartisin saappain.

Reittien lähtöpisteet

Elimyssalolla on kaksi retkeilyreittien lähtöpaikkaa, eteläinen Saari-Kiekin pysäköintialueelta ja pohjoinen Viiksimon pysäköintialueelta.

Elimysalon kartta (retkikartta.fi, avautuu uuteen ikkunaan).

Merkityt reitit

Saari-Kiekki - Levävaara, 1,5 km

Saari-Kiekin pysäköintialueelta on noin 1,5 km Levävaaran tilalle. Levävaaralta etelään lähtevä viitoitettu reitti johtaa Kotijoen vesimyllylle ja edelleen alueen ulkopuolelle.

Palvelut

laavu tulentekopaikkoineen Saari-Kiekin rannalla.

Nähtävää

Levävaara, ennallistettu suo, majavapato, Kotijoen mylly. 

Laavu, jonka edustalla istuu retkeilijä. Kuvan edustalla kaksi retkeilijää katsoo laavulle päin.

Levävaara - Latvavaara, 2,5 km

Levävaaran ja Latvavaaran välinen reitti, joka on merkitty maastoon keltaisilla maalimerkinnöillä. Retken voi aloittaa Saari-Kiekin pysäköintialueelta tai Juntintien varrelta. Retken voi tehdä myös ympyräreittinä, jolloin osa matkaa kävellään Juntintietä ja Saari-Kiekin pysäköintialueelle menevää tietä. Reitin yhteispituudeksi tulee tällöin noin 7 km.

Palvelut

Saari-Kiekin laavu.

Nähtävää

Levävaara ja Latvavaara. 

Kaksi vanhaa rakennusta kesäisessä maisemassa.

Elimysjärven kiertävä reitti, 13 km

Reitti kulkee Saari-Kiekiltä Elimysjärven ympäri ja takaisin. Se on merkitty maastoon punaisilla maalimerkinnöillä.

Huom!! Elimysjärven kiertävällä reitillä polut ja pitkokset ovat paikoin veden peitossa majavanpatojen nostattaman vedenpinnan nousun takia. Varaudu siis retkelle pitkävartisin saappain.

Palvelut

Laavut Saari-Kiekillä ja Elimysjärven Saunaniemessä.

Nähtävää

Levävaara, ennallistettu suo, majavapato, Elimysjärvi, vanhat metsät.

Suuri muurahaiskeko, jota retkeilijä katsoo puun takaa.

Muut reitit

Reitit pohjoisesta

Alueen pohjoisosassa Viiksimon suunnalla sijaitsevalta pysäköintialueelta on matkaa Elimysjärvelle noin 5 km ja Levävaaraan noin 8 km.

Palvelut

Laavu Saunaniemessä Elimysjärvellä.

Nähtävää

Vanhat metsät, Elimysjärvi, Levävaara. 

Retkeilijä kulkee pitkoksia pitkin suon läpi.

Yhdysreitit

Elimyssalon reitit ovat osa Korpitaipaleen vaellusreittiä. Elimyssalolta etelään ja länteen Korpitaival johtaa Kokkamo - Kylmäjärven luonnonsuojelualueelle ja Elimyssalolta luoteeseen Iso-Palosen - Maariansärkkien luonnonsuojelualueelle. Korpitaivalt on merkitty maastoon oransseilla maalimerkinnöillä.