Korpitaival

kirjoita alt-teksti

""Kainuu, Kuhmo.
Elimyssalo, Iso-Palonen - Maariansärkät

Korpitaival on yli 55 kilometrin pituinen vaellusreitti Kuhmon erämaassa aivan Suomen itärajan tuntumassa. Erilaiset reittivalinnat antavat mahdollisuuden jopa yli 80 kilometrin mittaiselle vaellukselle. Korpitaipaleella pääset kulkemaan vanhoissa metsissä, kauniissa suomaisemissa sekä harjujen huipuilla ja vesistöjen rannoilla. Reitti kulkee suurimmalta osin luonnonsuojelualueilla, mutta paikoitellen monikäyttömetsissä ja kaksi pätkää myös hiekkateitä pitkin. 

Korpitaival on hiljaisuuden ja rauhan etsijälle täydellinen vaelluskohde. Se kulkee kolmen eri luonnonsuojelualueen kautta. Eteläiseltä lähtöpisteeltä Kokkamo-Kylmäjärven luonnonsuojelualueelta reitti etenee Elimyssalon luonnonsuojelualueelle ja sieltä edelleen Iso-Palosen – Maariansärkkien luonnonsuojelualueelle. 

Korpitaival on pääosin helppokulkuinen. Paikoin reitillä on vaativampiakin kohtia. Reitti sopii myös vähemmän retkeilyä ja vaellusta harrastaneille. Retken voi aloittaa useammasta lähtöpisteestä ja mitoittaa itselleen sopivaksi. Kulkusuunta on vapaa.
 

 

Aluetta hoitaa: Metsähallitus, Pohjanmaan–Kainuun Luontopalvelut.