Korpitaival

Ihmisiä istuskelemassa tulentekopaikalla. Taustalla kesäinen järvimaisema.

""Kainuu, Kuhmo
Elimyssalo, Iso-Palonen - Maariansärkät, Kokkamo-Kylmäjärvi


Korpitaival on yli 55 kilometrin pituinen vaellusreitti Kuhmon erämaassa aivan Suomen itärajan tuntumassa. Erilaiset reittivalinnat antavat mahdollisuuden jopa yli 80 kilometrin mittaiselle vaellukselle. Korpitaipaleella pääset kulkemaan vanhoissa metsissä, kauniissa suomaisemissa sekä harjujen huipuilla ja vesistöjen rannoilla. Reitti kulkee suurimmalta osin luonnonsuojelualueilla, mutta paikoitellen monikäyttömetsissä ja muutaman pätkän myös hiekkateitä pitkin. 

Korpitaival on hiljaisuuden ja rauhan etsijälle täydellinen vaelluskohde. Se kulkee kolmen eri luonnonsuojelualueen kautta. Eteläiseltä lähtöpisteeltä Kokkamo-Kylmäjärven luonnonsuojelualueelta reitti etenee Elimyssalon luonnonsuojelualueelle ja sieltä edelleen Iso-Palosen – Maariansärkkien luonnonsuojelualueelle. 

Korpitaival on pääosin helppokulkuinen. Paikoin reitillä on vaativampiakin kohtia. Reitti sopii myös vähemmän retkeilyä ja vaellusta harrastaneille. Retken voi aloittaa useammasta lähtöpisteestä ja mitoittaa itselleen sopivaksi. Kulkusuunta on vapaa. Korpitaival on kuljettavissa sulan maan aikaan.

Aluetta hoitaa: Metsähallitus, Luontopalvelut.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/korpitaival

Asiakaspalvelu 

Kuhmon luontokeskus Petola 
Puh. 0206 39 6380 (0,00€/min + pvm/mpm) ja 040 825 6060 
petola(at)metsa.fi

Retkikartta on Metsähallituksen maksuton web-karttapalvelu, jossa voit hakea kohteita, valita karttatasoja ja tulostaa karttoja.