Talviretkelle Elimyssalolle

(Päivitetty 6.2.2023)
Kevättalven 2023 ajan talviretki Elimyssalon luonnonsuojelualueelle on helpompaa kuin useimpina talvina. Aluetta länsipuolella sivuava Juntintie pidetään auki läpi talven. Huom! Aikaisemmin tiedotetusta poiketen Sarvijärventietä ei enää aurata. Aurattu tie on merkitty oheiseen karttaa vihreällä.

Auton pysäköintiä varten on aurattu levikkeet Saari-Kiekin pysäköintipaikalle vievän tien kohdalle sekä lähelle Latvavaan johtavaa polkua. Huolehdi, että pysäköity autosi ei haittaa muuta liikennettä. Tie on aurattu metsätaloustöiden takia, mikä tarkoittaa, että tiellä liikkuu myös raskasta kalustoa.

Hiihtäen ja lumikenkäillen voi Elimyssalolla liikkkua vapaasti, mutta puissa olevien maalimerkkien avulla on helppo edetä maastossa myös reittejä seuraten. Muista varoa virtapaikkoja! Huomioi myös rajavyöhyke. Siellä liikkuminen ilman erillistä Rajavartiolaitoksen lupaa on kielletty.

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.