Suosittuja retkeilyreittejä Ruotsissa

Kalottireitti

Ruotsin tunnetuimmista pitkistä vaellusreiteistä mainittakoon noin 800 km pitkä Kalottireitti, joka kulkee Norjan, Ruotsin ja Suomen alueilla. Reitin lähtö- tai päätepiste pohjoisessa on Norjan Kautokeino ja etelässä Sulitjelma Norjassa tai Kvikkjokk Ruotsissa. Reitille pääsee myös useista muista kohdista, esimerkiksi Kilpisjärveltä. 

Talvinen kuva ruotsalaisesta viittamallista.

Reitti seuraa osittain muita vanhempia reittejä. Reitin varrella on tunturitupia ja siltoja sekä mahdollisuuksia täydentää muonavarastoa. Osa reitistä on merkitty vain kesäreittinä.

Lue lisää Kalottireitistä

Kungsleden

Ruotsin kuuluisin tunturireitti on 440 km pitkä Kungsleden. Reitin lähtö- tai päätepiste pohjoisessa on Abisko ja etelässä Hemavan. Reitin pohjoisosassa osuudella Abiskosta Kebnekaiseen on melko paljon retkeilyn palvelurakenteita, mutta reitin eteläosa on varustukseltaan vaatimattomampi. Reitti on kuljettavissa ympäri vuoden.

Lue lisää Kungsledenistä

Muita reittejä

Toinen tärkeä kesäreitti Ruotsin tuntureilla on noin 160 km pitkä Padjelantaleden (svenskaturistforeningen.se, ruotsiksi). Reitti kulkee Kvikkjokista Ritsemiin Padjelantan kansallispuiston läpi.

Jos haluaa vaeltaa reitillä, johon on hyvät julkiset yhteydet, voi valita vaikkapa 900 km pitkän Sörmlandsledenin (sormlandsleden.se, ruotsiksi ja englanniksi). Reitti on metsäalueiden reittien klassikko. Reitti kulkee suurimmaksi osaksi Tukholman lounaispuolella.

Lue lisää Ruotsin retkeilyreiteistä