Retkeilyn vastustamaton viehätys

Retkeily on ennen muuta mielentila. Retkeilyssä yhdistyvät fyysinen rasitus sekä luonnosta saatava henkinen virkistys. Lyhytkin retki on virkistävä ja täynnä nähtävää ja koettavaa.

Joka vuodenaika on hyvä retkeilyaika

Suomen luonto tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia ympärivuotiseen retkeilyyn.

Eri vuodenajat tuovat retkille omat kiehtovat erityispiirteensä. Kesän ja syksyn patikkavaellukset vaihtuvat talven tullen hiihtoretkiin, kevättä kohti mennessä hohtavat hanget vetävät puoleensa tuhansia retkeilyn ystäviä. Keväällä lumien sulaessa ilmestyvät pyöräilijät teille ja kun jäät lähtevät, alkaa melontakausi.

Jokaisenoikeudet mahdollistavat retkeilijän liikkumisen Suomen luonnossa. Harvaan asutussa maassamme retkeilyyn löytyy vielä tilaa.

Retkeilijät kävelevät tunturin rinnettä ylös ruskamaisemassa.

Retkeillä voi lähes missä vain

Monesti retkille lähdetään merta edemmäs kalaan sen sijaan, että tehtäisiin retkiä lähikohteisiin. Suomen 41 kansallispuistoa ja lukuisa määrä muita kiinnostavia retkeilyalueita, -reittejä ja -kohteita ovat jokaisen retkeilijän ulottuvilla. Retkeillä voi toki muuallakin. Kaupungeissa voi tehdä eväsretken puistoon tai kesämökillä patikkaretken läheiselle metsälammelle.

Lisätietoja

112 Suomi -mobiilisovellus

Kun hätäpuhelu soitetaan 112 Suomi -sovelluksen (112.fi) kautta, niin hätäkeskuspäivystäjä saa automaattisesti tiedon soittajan sijainnista.

112 SUOMI.

Kannattaa pitää puhelin lämpimänä sekä ruokaa ja juomaa mukana. Retkikohteilla on paljon katvealueita ja tietyt puhelinmallit eivät toimi pakkasessa, joten reittisuunnitelma aikatauluineen on hyvä ilmoittaa jollekin.