Suosittuja retkikohteita Ruotsissa

Eräretkeilyn kannalta suosittuja alueita Pohjois-Ruotsissa ovat ennen kaikkea suuret kansallispuistot Sarek, Padjelanta, Stora Sjöfallet ja metsäinen Muddus. Nämä neljä puistoa sekä Sjaunjan ja Stubban luonnonsuojelualueet muodostavat 9 400 km²:n kokoisen Lapponian maailmanperintöalueen. Muita suosittuja Maisemakuva Sarekin kansallispuistosta. Kalliolla seisoo retkeilijä, alapuolella on vesistöä.eräretkeilyalueita ovat Kirunatunturit ja Jämtlannin tunturialue. Ruotsin muut kansallispuistot ovat pienempiä ja soveltuvat hyvin päiväretkeilyyn ja luontoharrastamiseen. Lisäksi Ruotsissa on 2 700 luonnonsuojelualuetta.

Sarekin kansallispuisto

Satavuotias Sarekin kansallispuisto on Ruotsin erämaisin ja vaativin vaellusalue, jossa on kymmeniä yli 2000 metrin huippuja, useita jäätiköitä ja runsaasti vaikeasti ylitettäviä jokia. Koska alueella ei ole tupia tai muita retkeilypalveluja lukuun ottamatta muutamaa porotalouden tarpeisiin rakennettua siltaa, asettaa alue suuret vaatimukset retkeilijän taidoille.

Lue lisää Sarekista

Padjelantan kansallispuisto

Padjelantan kansallispuisto sijaitsee Sarekin länsipuolella. Alue on melko tasaista, helppokulkuista vaellusmaastoa. Koska maaperässä on runsaasti kalkkia, alueella kasvaa monia harvinaisia kasvilajeja. Alueen halki kulkee Padjalantaleden, jonka varrella on yöpymistupia.

Lue lisää Padjelantasta

Kuusi retkeilijää kalliolla ihailemassa Padjelantan maisemia.

Kiirunatunturit

Kiirunatunturit on Ruotsin suosituin tunturialue. Alue käsittää pohjoisessa mm. Abiskon kansallispuiston ja etelässä Kebnekaisen, joka on Ruotsin korkein tunturi. Alueella on runsaasti korkeita tuntureita. Alueen halki kulkee Kungsleden, jonka varrella on useita tunturitupia.

Lue lisää Kiirunatuntureista

Retkeilijä seisoo Kebnekaisen tunturiaseman pihalla talvimaisemassa sukset kädessä. Maassa on kaksi ahkiota.

Stora Sjöfalletin kansallispuisto

Stora Sjöfalletin kansallispuistossa on komeita tunturiselänteitä ja jyrkkiä kuruja. Puistossa on myös komeita mäntyaarniometsiä. Kungsleden kulkee puiston läpi. Puisto rajoittuu Padjelantaan ja Sarekiin.

Lue lisää Stora Sjöfalletista

Lue lisää Ruotsin luonnonsuojelualueista