Suosittuja retkikohteita Norjassa

Tromssan kohteet

Suomalaisilla retkeilijöillä on luultavasti eniten kokemuksia Tromssan alueesta ja etenkin Paras - Pältsa -seudulta, koska sinne on helppo päästä Kilpisjärveltä. Retkeilijä voi vaeltaa sekä Suomen, Ruotsin että Norjan alueilla. Tromssan alueella on reittien ja tupien lisäksi korkeita tuntureita ja kalkkipitoisia alueita, joilla kasvaa monia harvinaisia kasveja. Norjan tupiin voi lunastaa avaimen Kilpisjärven tullista.

Tromssan alueella sijaitseva Lyngenin alue on myös hyvin suosittu kohde etenkin kiipeilijöiden keskuudessa.

Retkeilijä kalastaa Lyngenvuonon rannalla. Taustalla lumihuippuisia vuoria.

Lue lisää Tromssan kohteista

Jotunheimenin kansallispuisto

Norjan ehkä kuuluisin ja suosituin vaellusalue on Jotunheimenin kansallispuisto. Puistossa on runsaasti korkeita tuntureita, jäätiköitä, reittejä ja tupia.

Lue lisää Jotunheimenista

Rondanen kansallispuisto ja Alvdal Vestfjell

Rondane on Norjan vanhin kansallispuisto, joka perustettiin vuonna 1962. Rondane on upea alue ja tärkeä retkeilykohde. Alueella on yli 2 000 metriä korkeita tuntureita, hienoja reittejä ja tiheä tupaverkosto.

Lue lisää Rondanesta ja Alvdal Vestfjellista

Hardangerviddan kansallispuisto

Hardangerviddan kansallispuisto on myös suosittu retkeilykohde. Hardangerviddan on Pohjois-Euroopan laajin suurtunturiylänköalue. Toistatuhatta metriä korkea loivapiirteinen ylänkö sopii niille, jotka kaipaavat hienoja maisemia, mutta ei liian vaativaa maastoa.

Tälläkin alueella on runsaasti reittejä ja tupia.

Retkeilijä vaeltamassa Norjassa Hardangerviddan kansallispuistossa.

Lue lisää Hardangerviddasta

Lue lisää Norjan kohteista