Varusteluettelot

Ei ole yhtä oikeaa tapaa varustautua retkelle. Alla olevat varusteluettelot ovat vain esimerkkejä; moni voi valita toisinkin.

Muokkaa oma varusteluettelosi

Voit käyttää näitä varusteluetteloita suunnitellessasi omaa luetteloasi tai tarkistuslistana pakatessasi. Niissä on tilaa muistiinpanoillesi.

Voit merkitä tulosteeseen retken jälkeen, käytitkö varustetta tai jäikö jotain puuttumaan. Ruokaluetteloon voit merkitä, paljonko ruokaa kului ja olisiko jotakin pitänyt olla enemmän mukana. Merkinnöistä on hyötyä seuraavia retkiäsi varten.

Muista kuitenkin, ettei turvallisuudesta saa tinkiä jättämällä esimerkiksi ensiapulaukkua tai lämpimiä vaatteita pois, vaikka niitä ei edellisellä kerralla tarvittukaan.

Paino rajoittaa

Mitään ylimääräistä ei kannata pakata mukaan, jos tavaroita joutuu kantamaan selässään. Toisaalta mitään välttämätöntä ei saa unohtaa matkasta, jotta perustarpeet (ruoka, juoma, lämmin ja turvallinen olo sekä riittävä uni) saadaan tyydytettyä.

Vanha hyvä sääntö on, että kantamuksen paino saa olla korkeintaan kolmanneksen kantajan painosta. Painoa ei kuitenkaan voi liiaksi keventää turvallisuuden kustannuksella.

Luettelot

Varusteluetteloissa on kesä- ja talviretkille omat sarakkeensa.

Voit myös luoda oman varusteluettelosi yllä olevien luetteloiden pohjalta kopioimalla listat pdf-dokumentista ja liittämällä ne tekstinkäsittely- tai taulukkolaskentaohjelmaan, jossa pääset muokkaamaan tekstiä.