Mitä Pihlajavedellä voi tehdä?

Kävellä merkityllä reitillä

Pihlajaveden Iso-Kankaisessa on 2,3 km:n mittainen polku.

Tehdä erävaelluksia meloen ja soutaen

Pihlajaveden monipuolisen luonnon äärelle pääsee vaikka soutaen tai meloen. Välinevuokrausta ja karttoja on helposti saatavilla. Retkelle on vaivatonta lähteä Savonlinnasta, josta lähimmät retkisatamat sijaitsevat alle 10 km:n päässä. Alueeseen tutustumiseen kannattaa varata vähintään 2 - 3 päivää.

Pihlajavedellä ei ole merkittyjä vesiretkeilyreittejä. Laaja vesistö edellyttää kokemusta vesillä liikkumisesta sekä varustautumista asianmukaisella kartalla. Tutustu myös veneilijöiden erityispalveluihin sekä veneellä saapuvien opastukseen.

Purjehtia ja liikkua moottoriveneellä

Pihlajavedellä veneilijät voivat nauttia suurista järvenselistä tai sokkeloisesta saaristosta. Pihlajavedellä on useita veneväyliä, jotka on merkitty merikarttoihin. Alueelta löytyy useita retkisatamia palveluineen.

Iso ja pieni purjevene kiinnittyneinä pitkään laituriin. Laiturilla ja veneissä olevat ihmiset ovat hellekelin vaatteissa. Laiturin ympärillä on punaisia kiinnittymispoijuja.

Katsella nähtävyyksiä ja näköaloja

Kongonsaaren eteläpäässä on Salpa-asema, jonka lähistöllä sijaitsevaan laituriin voit rantautua Salpa-asemaan tutustumisen ajaksi.

Tutustua luontonäyttelyyn

Saimaan luontokeskus Riihisaaressa tutustutaan Saimaaseen ja saimaannorppaan. Ryhmille järjestetään opastuksia mm. Pihlajaveden palveluista ja suojelutavoitteista, järviluonnon uhanalaisista lajeista sekä luonnonsuojelusta yleensä. Luontokeskus sijaitsee Savonlinnan Riihisaaressa, Savonlinnan museon yhteydessä, aivan Olavinlinnan lähellä.

Kalastaa

Marjastaa ja sienestää

Marjastus ja sienestys on sallittua Pihlajaveden alueella. Saarista löytyy niin meheviä mustikoita kuin raikkaita puolukoitakin. Sienestäjää ilahduttavat maukkaat kanttarellit.

Uida

Alueella ei ole virallista uimarantaa. Yleensä retkisatamissa voi uida, ja monissa kohteissa on kaunis hiekkaranta.