Uutisia Neitvuori-Luonterilta

 

Kesän lammaspaimenhaku Hiidenmaan tilalle on päättynyt

(Julkaistu 28.1.2022)

Haku paimeneksi Hiidenmaalle ja muihin Metsähallituksen kohteisiin Metsähallituksen Luontopalveluiden Luontoon.fi-verkkosivuilla on päättynyt ti 25.1.

Paimenet arvotaan ilmoittautuneiden joukosta helmikuun aikana. Arvonnassa voittaneisiin ollaan yhteydessä puhelimitse helmikuun loppuun mennessä. Paimenviikot ovat maksullisia ja saadut tulot käytetään perinneympäristökohteiden ylläpitoon ja luonnonhoitoon. Tarkempia tietoja Hiidenmaan tilan lammaspaimenlomista löydät lammaspaimenviikkojen nettisivulta.

SAIMAA GEOPARK FINLAND - United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization - Saimaa UNESCO Global Geoparks.

Neitvuori on osa Saimaa Geoparkia, joka sai statuksen UNESCOn ainutlaatuisten geologisten kohteiden verkostossa vuonna 2021. Geoparkit ovat alueita, joka sisältävät tieteellisesti tai maisemallisesti merkittäviä geologisia kohteita. Geologian ohella ne sisältävät kiinnostavia luontokohteita sekä historiallisia nähtävyyksiä. 

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.