Saimaan saaristoluontopäivä 22.7.2021 klo 10-15

Tule tutustumaan Saimaan saaristoluontoon ja saariston kulttuuriympäristöön! Anttolan kuuluisalla Satamatorilla on esillä Saimaan saaristoluontoa ja kulttuuriympäristöä, kuten Luonterin luonnonsuojelualueet ja perinnebiotoopit sekä kasvitunnistusta, asiaa saimaannorpasta ja norppaturvallisesta kalastuksesta, vesienhoidosta, maisemanhoidosta ja rakennusperinnön hoidosta, Laidunpankista ja paimenlomista. Mukana Saimaa Geopark ja Geofood, Hop on Hop off -elämysreitit ja Saimaa luonnonkeskuksen toiminta, luontomatkailu- ja maisemanhoitoyrityksiä. Mukava päivä kaikenikäisille, tervetuloa!

Tapahtuman sivut (facebook.com)

Järveltä päin otettu kuva Anttolasta. Rannassa on ruovikkoa ja useita veneitä. Puiden takana on paljon rakennuksia.

Uutisia Neitvuori-Luonterilta

SAIMAA GEOPARK FINLAND - United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization - Saimaa UNESCO Global Geoparks.

Neitvuori on osa Saimaa Geoparkia, joka sai statuksen UNESCOn ainutlaatuisten geologisten kohteiden verkostossa vuonna 2021. 

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa. Katso koronavirusohjeet retkeilijälle.