Kanavuoren ohjeet ja säännöt

4.2.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa. Katso koronavirusohjeet retkeilijälle.

Ohjeita Kanavuorella liikkumiseen

Kanavuori on luonnonsuojeluun varattu alue, jolla saa liikkua ja toimia jokamiehenoikeuksien mukaisesti. Esimerkiksi marjoja ja sieniä saa kerätä, mutta tulenteko ei ole sallittua.

Ennakkovarustautuminen ja turvallinen retkeily

  • Suunnittele retkesi huolellisesti ja hanki tietoa paikallisista oloista, niin saavutat parhaan luontoelämyksen.

Turvallisuus

  • Kanavuorella kulkiessa on syytä olla varovainen louhikkoisissa paikoissa ja retkelle kannattaa varata tukevat kengät. Erityistä varovaisuutta tulee noudattaa märällä säällä, jolloin lohkareikot voivat olla liukkaita. Jäisellä kelillä luontopolulla liikkumista tulee välttää. Lasten kulkua tulee valvoa tarkasti lohkareiden ja jyrkänteiden takia.
  • Pikku-Leuhan ja muiden jyrkänteiden päällä tulee pysyä merkityllä reitillä turvallisen kaukana jyrkänteen reunasta.
  • Jos joudut retkelläsi hätään, esimerkiksi eksyt, loukkaannut tai havaitset maastopalon, soita numeroon 112 ja tee hätätilanneilmoitus. Taustatietoa toiminnasta hätätilanteessa.
  • On suositeltavaa ottaa mukaan myös ensiapupakkaus.
  • Lue myös Retkeilyn ABC -osiosta

Kivikkoa, jossa kasvaa mäntyjä.

Hätänumero 112

Jos joudut retkelläsi hätään, esimerkiksi eksyt, loukkaannut tai havaitset maastopalon, soita numeroon 112. Tarkemmat ohjeet hätätilanteisiin.