Kanavuoren aktiviteetit

17.1.2022
Tutustu koronaturvallisuusohjeisiin ennen kuin lähdet retkelle tai vierailet luontokeskuksissa.

Liminganlahden luontokeskus on suljettu 1.1.-4.2.2022. Suomen luontokeskus Haltia on suljettu 10.1.–1.2.2022. Kolin luontokeskus Ukko on suljettu 1.-26.1.2022. Kuusamon palvelupiste Karhuntassu on suljettu 13.1.-31.1.2022.

Suomen muissa luontokeskuksissa edellytämme maskin käyttöä ja 2 m turvavälin noudattamista. Lisäksi käytössä voi olla koronapassi ja/tai asiakasmäärää on rajoitettu. Tarkista tiedot luontokeskuksien sivuilta. Rajoituksien voimassaoloaika on aluekohtainen. Tarkemmat aluekohtaiset tiedot löytyvät aluehallintoviraston sivuilta.

Kävellä merkityllä reitillä

Kanavuoren juurelta sen laelle voidaan nousta ja laskeutua takaisin kahdesta vaihtoehtoisesta polun aloituspisteestä, jotka molemmat lähtevät Etu-Kanavuorentieltä. Nousu vuorelle on jyrkkä ja vaatii kohtuullista kuntoa. Vuoren laella kulkeva rengaspolku on sen sijaan jokseenkin helppokulkuinen. Märkänä kalliot ovat liukkaita ja tällöin lohkareikoissa ja kalliojyrkänteillä liikkuessa on syytä erityiseen varovaisuuteen.

Hymyilevä retkeilijä nousee jyrkkää rinnettä pitäen kiinni köysikaiteesta.

Katsella nähtävyyksiä ja näköaloja 

Kanavuoren laelta avautuu näkymiä eri ilmansuuntiin. Edustavin maisemapaikka on luontopolun varrelle sattuva länteen, kohti Jyväskylää antava Pikku-Leuhan jyrkänne.

Korkealta avautuva näkymä, jossa on metsää ja taustalla kaupunki.

Marjastaa ja sienestää

Marjastus ja sienestys on sallittua koko alueella.

Tarkkailla luontoa

Kanavuorella kasvaa mielenkiitoista kallio- ja lehtokasvillisuutta.

Geokätköily

Kanavuorelta voi etsiä geokätkön (geocache.fi).