Kanavuoren kulkuyhteydet ja kartat

4.2.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Kanavuori sijaitsee Jyväskylän Vaajakoskella noin 9 km Jyväskylän keskustasta ja noin 1,5 km Vaajakosken taajamakeskuksen kaakkoispuolella 4-tien tuntumassa. Luontopolku alkaa Etu-Kanavuorentieltä.

Kulkuyhteydet

Pyörällä

  • Jyväskylän keskustasta pääsee polkupyörällä Kanavuorelle Vaajakoskentien (16630) yhteydessä kulkevaa kevyenliikenteen väylää pitkin. 

Julkisilla kulkuneuvoilla 

Autolla

  • Lähin pysäköintialue sijaitsee 4-tien varrella Naissaaressa, Kanavuoren luoteispuolella. Pysäköintialueen yhteydessä on opaste luontopolulle, jonka eteläisempään lähtöpisteeseen on noin 700 metrin kävelymatka kevyenliikenteen väylää pitkin.

Retken lähtöpisteet 

  • Naissaaren pysäköintialueella on opaste Kanavuoren luontopolulle. Kanavuorelle voidaan nousta kahta vaihtoehtoista polkua myöten. Molemmat polkuvaihtoehdot alkavat Etu-Kanavuorentieltä (Etu-kanavuorentie 1 ja Etu-Kanavuorentie 17).

Kartat

Sähköiset kartat

Muut kartat

  • Jyväskylän seudun ulkoilukartta, 1:55 000, Karttakeskus 2017. Karttoja voi ostaa muun muassa Karttakeskuksesta sekä hyvin varustetuista kirjakaupoista. 
  • Maastokartta N4324, 1:20 000. Karttoja voi ostaa Karttakeskuksesta ja Maanmittauslaitokselta. 
  • GT tiekartta Länsi-Suomi, 1:200 000. Karttoja voi ostaa muun muassa Karttakeskuksesta ja hyvin varustetuista kirjakaupoista. 

Karttojen myyntipaikat

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Kanavuoren kartta Retkikartta.fi:ssä.