Kanavuoren polku, noin 3 km

Vain sulan maan aikaan, kulkuaika 2 h
Vaativa reitti, suuret korkeuserot ja louhikkoa. Valitse juuri sinulle sopiva reitti kiertämällä koko polku tai vain osia siitä.

Kapua Kanavuoren laelle ihailemaan jyväskyläläistä kulttuurimaisemaa.

Retkeilijä katsoo vuoren laella puiden väleistä avautuvaa maisemaa.

Lähtöpisteet

Osoite: Naissaaren pysäköintialue, Naissaarentie 2, Vaajakoski, josta polun eteläiseen lähtöpisteeseen (Etu-Kananvuorentie 1) on matkaa noin 700 metriä. Voit nousta Kanavuorelle myös vähemmän haastavan pohjoisen lähtöpisteen kautta (Etu-Kananvuorentie 17). 

Retkeilyrakenteet

Polulla on metalliportaita ja köysikaiteita ohjaamassa kulkua. Portaiden toisessa reunassa on vanerilla päällystetty koirakaista.

Retkeilijä ja koira kiipeävät metalliportaita. Portaiden toisessa reunassa on vaneriset tasanteet koiran tassuja varten.

Nähtävää

Reitin varrella avautuu paikoin hienoja näkymiä. Edustavin maisemapaikka on Pikku-Leuhan jyrkänne. Polun pohjoispäässä on erityisen komea siirtolohkare.

Lapsi seisoo valtavan siirtolohkareen alla ikään kuin kannattelisi sitä käsissään.

Reittiselostus

Reittimerkintä: punainen kolmio

Kanavuorella on punaisilla kolmioilla merkittyä polkua yhteensä noin 2,2 kilometriä. Mikäli haluat kulkea koko reitin edestakaisin, matkaa tulee noin 3 km. Reitin haastavin kohta on polun eteläosassa, heti alussa oleva jyrkkä ja louhikkoinen rinne. Laella kulkeva rengasosuus on verrattain helppokulkuinen. Pohjoinen rinne on eteläistä loivempi ja siten helpompi. 

Huomioitavaa

  • Reitillä on tärkeää huomioida keliolosuhteet. Märkänä kalliot ovat liukkaita ja tällöin lohkareikoissa ja kalliojyrkänteillä on syytä erityiseen varovaisuuteen. Jäiselle polulle ei pidä lähteä lainkaan.
  • Pysythän merkityllä reitillä, ettet joudu jyrkänteen reunalle. Portaat ja köysikaiteet ohjaavat kulkua. Myös kallioiden huonosti kulutusta kestävät kasvit kiittävät, kun pysyt merkityllä reitillä.
  • Lapset tarvitsevat reitin jyrkänteillä apua ja valvontaa.

Kanavuoren reitin esite (pdf 2,6 Mt, julkaisut.metsa.fi)

Lapsi kivisellä jyrkänteellä, jonka reunalla kulkua ohjaa köysikaide.