Reittien lähtöpisteet

  • Naissaaren pysäköintialue
  • Kanavuoren luontopolulle pääsee kahdesta kohtaa Etu-Kanavuorentietä. Naissaaren pysäköintialueelta eteläiseen lähtöpisteeseen tulee matkaa noin 700 metriä pyörätietä pitkin.

Kanavuoren luontopolku, noin 3 km

Patikointi Tutustua luontopolkuun Nähtävyyksien ja näköalojen katselu   

Vain sulan maan aikaan, kulkuaika 2 h
Vaativa reitti, suuret korkeuserot ja louhikkoa. Valitse juuri sinulle sopiva reitti kiertämällä koko polku tai vain osia siitä.

Kapua Kanavuoren laelle ihailemaan jyväskyläläistä kulttuurimaisemaa.

Portaita luontopolulla. Kuva: Upe Nykänen / retkeilyks

Lähtöpisteet
Osoite: Naissaaren pysäköintialue, Naissaarentie 2, Vaajakoski, josta luontopolun eteläiseen lähtöpisteeseen (Etu-Kananvuorentie 1) on matkaa noin 700 metriä. Voit nousta Kanavuorelle myös vähemmän haastavan pohjoisen lähtöpisteen kautta (Etu-Kananvuorentie 17). 

Eteläisen lähtöpisteen koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 62° 14.4207' lon: 25° 53.5667' ETRS-TM35FIN N: 6901447 E: 442466

Pohjoisen lähtöpisteen koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 62° 14.8342' lon: 25° 54.0116' ETRS-TM35FIN N: 6902208 E: 442864

Retkeilyrakenteet
Luontopolulla on puisia portaita ja köysikaiteita ohjaamassa kulkua.

Nähtävää
Luontopolun varrella avautuu paikoin hienoja näkymiä. Edustavin maisemapaikka on Pikku-Leuhan jyrkänne. Polun pohjoispäässä on erityisen komea siirtolohkare.

Siirtolohkare. Kuva: Marjo Nevalainen / retkeilyks

Reittiselostus
Reittimerkintä: punainen kolmio

Kanavuorella on punaisilla kolmioilla merkittyä luontopolkua yhteensä noin 2,2 kilometriä. Mikäli haluat kulkea koko luontopolun edestakaisin, matkaa tulee noin 3 km. Luontopolun haastavin kohta on polun eteläosassa, heti alussa oleva jyrkkä ja louhikkoinen rinne. Laella kulkeva rengasosuus on verrattain helppokulkuinen. Pohjoinen rinne on eteläistä loivempi ja siten helpompi. 

Huomioitavaa

  • Reitillä on tärkeää huomioida keliolosuhteet. Märkänä kalliot ovat liukkaita ja tällöin lohkareikoissa ja kalliojyrkänteillä on syytä erityiseen varovaistuuteen. Jäiselle polulle ei pidä lähteä lainkaan.
  • Pysythän merkityllä reitillä, ettet joudu jyrkänteen reunalle. Portaat ja köysikaiteet ohjaavat kulkua. Myös kallioiden huonosti kulutusta kestävät kasvit kiittävät, kun pysyt merkityllä reitillä.
  • Lapset tarvitsevat reitin jyrkänteillä apua ja valvontaa.

Avaa tästä Kanavuoren reitin esite (julkaisut.metsa.fi)

Kanavuorella riittää kiipeilykiviä! Huolehdithan turvallisuudesta. Kuva: Maija Mikkola