Ajankohtaista Olvassuolla

Olvassuon Sammakoisen uuden päivätuvan avajaiset lauantaina 18.9.2021

(Päivitetty 13.9.2021)
Metsähallituksen Luontopalvelut on rakentanut tänä kesänä Olvassuon luonnonsuojelualueella sijaitsevalle Sammakoiselle uuden päivätuvan. Samalla paikalla sijaitsi ennen laavu, joka paloi muutama vuosi sitten. Uuden tuvan avajaisia juhlitaan lauantaina 18.9. klo 12–15, jolloin paikalla on lintuopas ja kahvitarjoilu. Avajaisiin on vapaa pääsy.

Tupa sijaitsee Sammakkosuon luontopolulla, joka alkaa Ruottisenharjuntien varrella olevalta pysäköintipaikalta (Ruottisenharjuntie 1234). Tuvalle on pysäköintipaikalta noin yhden kilometrin mittainen helppokulkuinen kävelymatka. Pudasjärven keskustasta lähtöparkkipaikalle on ajomatkaa noin 16 kilometriä.

Kirkaslammen luontopolkua on uudistettu tänä kesänä ja se kulkee nykyisin laavulta lintutornille pistopolkuna. Luontopolun alussa sijaitseva parilaavu on saanut samalla uudet lattiat ja ruokailuryhmät.

Lisätietoja: Syötteen luontokeskus, 0206 39 6550, syote@metsa.fi

Sää Olvassuolla

Täsmäsää Olvassuolla (foreca.fi).

Olvassuon metsiä palautetaan luonnontilaisiksi ennallistamispoltoilla 

(Päivitetty 5.7.2021)

Pudasjärven Olvassuolla parannetaan metsien tilaa ennallistamispoltoilla 5.7.2021. Metsähallituksen Luontopalvelut polttaa noin kymmenen hehtaarin kokoisen alueen. Ennallistamispoltot hyödyttävät palaneesta puusta riippuvaisia lajeja ja parantavat siten luonnon monimuotoisuutta. Lue koko uutinen.