Tarkista varoitukset

Maastopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Mujejärven viitoitus ja lähtöpaikkaopasteet on uusittu

(Päivitetty 31.10.2023)

Mujejärven reittiviitoitukset ja lähtöpaikkojen kartat on uusittu vuonna 2023. Maastoon ei kuitenkaan kannata lähteä ilman paperista maastokarttaa ja kompassia. Polku voi olla paikoin huonosti havaittavissa tai joudut etsimään kiertoreitin vetisten kohtien tai purojen yli. Lisäksi puhelin- ja internetyhteyksissä esiintyy katvealueita.

Osana viitoituksen ja karttojen uusimista muutamat Mujejärven kohteet saivat uudet nimet. Uudelleen nimettiin paikkoja, joissa kaksi samannimistä kohdetta sijaitsee lähellä toisiaan. Näin ollen Hiltuslahden laavusta tuli Murtolahti ja Tetrijärven laavu sai paikallisten vanhastaan käyttämän nimen Teerilaavu. Uuronrotkon laavu sai pitää nimensä mutta lähellä sijaitseva pysäköintialue nimettiin Uuroksi. 

Reittirakenteiden, kuten pitkospuiden ja portaiden, ylläpito on lopetettu vuonna 2016 välillä Uuronrotko - Peurakangas – Tammikämppä - Hiltuslahti. Tämän vuoksi Mujejärven reiteillä on paljon huonokuntoisia ja paikoin rikkoontuneita rakenteita. Reiteille kannattaa lähteä vain pitkävartisilla ja vedenpitävillä jalkineilla. Tetrijärven kierrolla suoalueilla on kulkijoille pitkospuut.

Mujejärvi on erämainen ja harvaan vierailtu retkikohde, jossa retkeilyyn tarvitaan hyvät erä- ja suunnistustaidot.

Metallinen risteysviitta metsässä. Taustalla häämöttää laavu ja järvi.

Pitkokset kasvillisuuden peitossa.

Uutisia Mujejärveltä

Vinkit retkeilyyn

Nainen pystyttää telttaa.

Ensimmäinen yön yli retki, varusteet ja vinkit: Retkeilyn ABC.