Ajankohtaista Mujejärvellä

14.7.2021
Ruohikko- tai metsäpalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Mujejärven reittirakenteet ja maasto-opasteet paikoin puutteellisia ja huonokuntoisia

(Päivitetty 30.6.2021)

Mujejärven reittirakenteiden, kuten pitkospuiden ja portaiden, ylläpito on lopetettu vuonna 2016 välillä Uuronrotko - Peurakangas – Tammikämppä - Hiltuslahti. Tämän vuoksi Mujejärven reiteillä on paljon huonokuntoisia ja paikoin rikkoontuneita rakenteita. Reiteille kannattaa lähteä vain pitkävartisilla ja vedenpitävillä jalkineilla. Myös reittien viitoitukset, maastossa olevat opaskartat ja puihin tehdyt reittimerkinnät ovat kuluneita ja osin vanhentuneita.

Reitit ovat vielä pääosin kuitenkin kuljettavissa. Maastoon ei kuitenkaan kannata lähteä ilman paperista maastokarttaa ja kompassia. Polku voi olla paikoin huonosti havaittavissa tai joudut etsimään kiertoreitin vetisten kohtien tai purojen yli. Lisäksi puhelin- ja internetyhteyksissä esiintyy katvealueita.

Mujejärvi on erämainen ja harvaan vierailtu retkikohde, jonne lähtevien tulee omata erinomaiset erä- ja suunnistustaidot.

Rikkonaiset portaat, joita pitkin retkeilijä nousee ylös.

Rikkonaiset rappuset.

Pitkokset kasvillisuuden peitossa.

Uutisia Mujejärveltä

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa. Katso koronavirusohjeet retkeilijälle.