Kävellä merkityllä reitillä

Kapea reitti rannan tuntumassa kangasmaastossa.

Alueella on hyvät patikointimahdollisuudet ja merkittyjä reittejä on yhteensä noin 30 km. Ympyräreittejä alueella on kaksi.

Tehdä erävaelluksia kävellen

Mujejärvellä on mahdollista tehdä useamman päivän vaelluksia. Reittien varsilla on laavuja ja tulentekopaikkoja.

Laavu, jossa kyltti Tetrijärvi. Laavun edessä on tulentekopaikka.

Meloa ja soutaa

Kesäinen järvimaisema. Pilvet heijastuvat tyynestä pinnasta. Etualalla kivi pilkistää järvestä.

Alueen järvet soveltuvat vain pienimuotoiseen soutu- ja melontaretkeilyyn. Mujejärven ja Tetrijärven välillä on kapea, mutkainen puro, joka ei sovellu melomiseen. Mujejärven ja Ala Sammaljärven välinen Mujekoski ei sovellu hyvin melomiseen, sillä matalan veden aikaan ja syyskesällä koskessa voi edetä vain kanoottia koskessa vetäen tai kanootti on kannettava maitse kosken ohitse. Alueella ei ole varsinaisia vesiretkeilyreittejä, mutta Mujejärven kartta riittää hyvin opastamaan alueella liikkujaa.

Venevalkamat sijaitsevat Hiltuslahden ja Talvilahden pysäköintialueiden läheisyydessä.

Hiihtää maastossa

Hiihtäminen on sallittua Mujejärven luonnonsuojelualueella, mutta alueelle ei ajeta latuja.

Kalastaa

Onkiminen ja pilkkiminen on sallittua jokaisenoikeudella. Viehekalastusta varten pitää 18-69 vuotiaiden maksaa kalastonhoitomaksu (eräluvat.fi). Jos kalastat useammalla kuin yhdellä vavalla tarvitset lisäksi Metsähallituksen Etelä-Suomen vapaluvan nro 7413 (eraluvat.fi). Luvat voi ostaa erälupien verkkokaupasta (eraluvat.fi).

Pyydyskalastukseen tarvitaan kalastonhoitomaksun lisäksi Metsähallituksen Ylä-Karjalan / Ylä-Savon pyydysluvan nro 7001 (eraluvat.fi). Luvat ovat voi ostaa palvelunumerosta 020 69 2424.  

Kalastajan on tarkistettava kalastusrajoitukset osoitteesta kalastusrajoitus.fi!

Metsästää

Alueelle ulottuu pienriistan metsästysalue (lupa-alue 7625, eraluvat.fi). Luvan voi ostaa Metsähallituksen erälupien verkkokaupasta (eraluvat.fi).

Marjastaa ja sienestää

Marjastus ja sienestys on sallittua Mujejärven luonnonsuojelualueella, jonne kannattaa lähteä varsinkin puolukka - ja mustikka-apajille.

Uida

Alueella ei ole virallista valvottua uimarantaa, eikä alueen kivikkoisilta rannoilta pääse kovin hyvin uimaan.