Lentuan kota vuokrattavissa yksityiskäyttöön

(Päivitetty 31.1.2019)

Lentuankosken niskalla sijaitseva kota on vuokrattavissa yksityiskäyttöön. Katso tarkemmat tiedot Lentuan vuokrakodasta täältä

Varaukset hoituvat Eräluvat.fi -sivujen verkkokaupasta tai valtakunnallisesta palvelunumerosta 020 69 2424 tai Kuhmon luontokeskus Petolasta, puh. 0206 39 6380.

Lentuan kodan vuokra on 35 €/päivä. Kodalla ei ole yöpymismahdollisuutta.

Lentuan luontotupa on purettu

(Päivitetty 31.1.2019)
Lentuan luontotuvalla paljastuneen vesivahingon myötä Metsähallituksen Luontopalvelut päätti myydä sen poissiirrettäväksi. Tupa on purettu ja jäljet siivottu syksyn 2018 aikana.

Lentuan luontotupa valmistui vuonna 2003. Tavoitteena oli, että se toimii koko Ystävyyden puiston infopisteenä ja tuvalla toimii yrittäjä, joka kehittää alueen luontomatkailua. Pysyvää yrittäjää ei kuitenkaan löytynyt. Vuosien mittaan tupaa pidettiin kesäaikaan avoinna erilaisin lyhytaikaisin järjestelyin. Parhaimmillaankin tuvalla oli toimintaa vain noin 1,5 kuukautta vuodessa.

Samassa pihapiirissä oleva Lentuan vuokrakota ja varasto jäävät käyttöön. Kota on vuokrattavissa yksityiskäyttöön Eräluvat -verkkokaupasta (www.eraluvat.fi).
Lisätietoja Kuhmon luontokeskus Petolasta.

Lentuankosken möljän pitkokset edelleen huonossa kunnossa

(Päivitetty 25.5.2018)
Lentuankosken kivimöljän päällä olevat pitkokset ovat paikoin erittäin huonossa kunnossa. Möljän pitkoksista vastaa Liikennevirasto ja se onkin asentanut möljälle kulkukiellosta kertovia tauluja. 

Pitkosten korjausta on pyydetty jo pitkään. Aikataulua korjaukselle ei kuitenkaan ole ilmoitettu.

Kaarneenkosken vesialueet rauhoitettu kalastukselta

(Päivitetty 12.7.2017)
Kaarneenkosken vesialueet on rauhoitettu toistaiseksi kaikelta kalastukselta luontaisen järvitaimenkannan elvyttämiseksi. Rauhoitusalue sisältää Iivantiiran osakaskunnan ja Metsähallituksen vesialueita.

Iivantiiran osakaskunnan yleinen kokous on päätöksellään rauhoittanut Kaarneenkoskella osakaskunnan vesialueet. Valtion vesialueella rauhoitus perustuu Metsähallituksen päätökseen.

Lehtosaaren autiotuvan savusauna muutettu jatkuvalämmitteiseksi

(Päivitetty 29.6.2017)
Lentuan luonnonsuojelualueella sijaitsevan Lehtosaaren autiotuvan saunaan on vaihdettu jatkuvalämmitteinen kiuas. Muutokseen päädyttiin mm. polttopuukulutuksen ja paloturvallisuuden vuoksi.

Muutostyöt tehtiin talkootyönä Kuhmon Melojien kanssa. Lue tarkemmin Lehtosaaren töistä Luontoon.fi -uutisesta.

Tapahtumat.luontoon.fi
Kuva: Metsähallitus/Petri Ryöppy.

Löydä luontoaiheisia tapahtumia läheltäsi ja kaukaa: Tapahtumat.luontoon.fi.