Lehtosaaren sauna on toistaiseksi suljettu lattian lahovian vuoksi

(Päivitetty 18.5.2022)
Lehtosaaren autiotuvan yhteydessä oleva pieni sauna on pois käytöstä lattian lahovian vuoksi. Lattia on tarkoitus remontoida kesän 2022 aikana. Autiotupa ja nuotiopaikka palvelevat retkeilijöitä normaalisti.

Kuhmon Lentuankosken esteetön polku on kunnostettu 

(Päivitetty 18.5.2022)
Kuhmon Lentuankoskella koskelle johtavan esteettömän polun remontti valmistui syksyllä 2021. Lentuankoskelle vievät puurakenteet olivat elinkaarensa päässä. Puupolku purettiin kokonaan ja tilalle tehtiin murskepolku. 

Kesällä 2020 Väylävirasto uusi kosken kivimöljän päällä sijaitsevat sillat ja pitkokset. 

Harakkasaaresta osa Lentuan luonnonsuojelualuetta 

(Päivitetty 24.6.2021)
Kuhmon taajaman lähellä sijaitseva Harakkasaari liitettiin Ystävyyden puistoon kuuluvaan Lentuan luonnonsuojelualueeseen Ystävyyden puiston 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi vuonna 2020. 

Harakkasaari on nyt luonnonsuojelualue ja sitä koskee luonnonsuojelualueen säännöt. Esimerkiksi tulenteko on sallittu vain merkityllä paikalla käyttäen vain sitä varten tarjolla olevia polttopuita. Jotta kaikki viihtyvät saarella, muistutamme myös retkietiketin noudattamisesta. 

Harakkasaareen on valmistunut uusi komea tulentekopaikka. Uusi sijainti palvelee paremmin kaikkia saaren kävijöitä. Taukopaikan rakentamista ehdittiin jo odottaa, mutta töihin päästiin käsiksi vasta tänä kesänä. Ystävyyden puiston juhlavuoden tapahtumien ja töiden toteutukseen saatiin Eduskunnalta erillismääräraha, jonka turvin uusi taukopaikkakin on rakennettu.
 

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.