Ajankohtaista Lentualla

2.8.2021
Kuhmon Lentuankoskella alkaa koskelle johtavan esteettömän polun rakennustyöt, kun vanhojen puurakenteiden tilalle tehdään murskepolku. Remontin aikana koskelle ei ole pääsyä.
Lue lisää uutisesta

Metsähallitus aloittaa Kuhmon Lentuankosken esteettömän polun kunnostustyöt

(Päivitetty 2.8.2021)
Kuhmon Lentuankoskella on alkamassa koskelle johtavan esteettömän polun remontti. Vanhojen puurakenteiden tilalle tulee kestävämpi murskepolku. Remontin aikana koskelle ei ole pääsyä. 
Lentuankoskelle vievät puurakenteet alkavat olla elinkaarensa päässä. Nykyinen puupolku puretaan kokonaan ja tilalle tehdään murskepolku. 

Viime kesänä Väylävirasto uusi kosken kivimöljän päällä sijaitsevat sillat ja pitkokset. 

Lue lisää uutisesta Metsähallitus aloittaa Kuhmon Lentuankosken esteettömän polun kunnostustyöt.

Lehtosaaren sauna on toistaiseksi suljettu lattian lahovian vuoksi

(Päivitetty 7.7.2021)
Autiotupa ja nuotiopaikka palvelevat retkeilijöitä normaalisti.

Harakkasaaresta osa Lentuan luonnonsuojelualuetta 

(Päivitetty 24.6.2021)
Kuhmon taajaman lähellä sijaitseva Harakkasaari liitettiin Ystävyyden puistoon kuuluvaan Lentuan luonnonsuojelualueeseen Ystävyyden puiston 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi vuonna 2020. 

Harakkasaari on nyt luonnonsuojelualue ja sitä koskee luonnonsuojelualueen säännöt. Esimerkiksi tulenteko on sallittu vain merkityllä paikalla käyttäen vain sitä varten tarjolla olevia polttopuita. Jotta kaikki viihtyvät saarella, muistutamme myös retkietiketin noudattamisesta. 

Harakkasaareen on valmistunut uusi komea tulentekopaikka. Uusi sijainti palvelee paremmin kaikkia saaren kävijöitä. Taukopaikan rakentamista ehdittiin jo odottaa, mutta töihin päästiin käsiksi vasta tänä kesänä. Ystävyyden puiston juhlavuoden tapahtumien ja töiden toteutukseen saatiin Eduskunnalta erillismääräraha, jonka turvin uusi taukopaikkakin on rakennettu.

Lentuankoskelle vievä polku uusitaan

(Päivitetty 26.5.2021) 
Lentuankoskelle vievä esteettömän polku remontoidaan tämän kesän aikana. Remontti ajoittuu loppukesään, ja se tulee aiheuttamaan polulle ajoittaisen kulkukiellon. Aikataulusta ilmoitetaan tarkemmin lähempänä ajankohtaa. Viime kesänä Väylävirasto uusi kosken kivimöljän päällä sijaitsevat sillat ja pitkokset. 
 

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa. Katso koronavirusohjeet retkeilijälle.

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)