Kuhmon Lentuankosken esteettömän polun kunnostustyöt ovat valmiit ja polku on jälleen käytössä

(Päivitetty 20.9.2021)
Kuhmon Lentuankoskella koskelle johtavan esteettömän polun remontti on valmis. Lentuankoskelle vievät puurakenteet olivat elinkaarensa päässä. Puupolku purettiin kokonaan ja tilalle tehtiin murskepolku. 

Viime kesänä Väylävirasto uusi kosken kivimöljän päällä sijaitsevat sillat ja pitkokset. 

Lehtosaaren sauna on toistaiseksi suljettu lattian lahovian vuoksi

(Päivitetty 7.7.2021)
Autiotupa ja nuotiopaikka palvelevat retkeilijöitä normaalisti.

Harakkasaaresta osa Lentuan luonnonsuojelualuetta 

(Päivitetty 24.6.2021)
Kuhmon taajaman lähellä sijaitseva Harakkasaari liitettiin Ystävyyden puistoon kuuluvaan Lentuan luonnonsuojelualueeseen Ystävyyden puiston 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi vuonna 2020. 

Harakkasaari on nyt luonnonsuojelualue ja sitä koskee luonnonsuojelualueen säännöt. Esimerkiksi tulenteko on sallittu vain merkityllä paikalla käyttäen vain sitä varten tarjolla olevia polttopuita. Jotta kaikki viihtyvät saarella, muistutamme myös retkietiketin noudattamisesta. 

Harakkasaareen on valmistunut uusi komea tulentekopaikka. Uusi sijainti palvelee paremmin kaikkia saaren kävijöitä. Taukopaikan rakentamista ehdittiin jo odottaa, mutta töihin päästiin käsiksi vasta tänä kesänä. Ystävyyden puiston juhlavuoden tapahtumien ja töiden toteutukseen saatiin Eduskunnalta erillismääräraha, jonka turvin uusi taukopaikkakin on rakennettu.
 

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)