Metsä roihusi hallitusti Iso-Palosella

(Päivitetty 16.6.2018)
Metsähallituksen Luontopalvelut poltti metsää 16.6. Iso-Palosen ja Maariansärkkien Natura 2000 -alueella, Pikku-Palonen ja Irkku -järvien välillä. Noin 10 hehtaarin alalla tehty poltto liittyi valtakunnalliseen Paahde-LIFE -hankkeeseen, jossa aktiivisilla luonnonhoito- ja ennallistamistoimenpiteillä autetaan mm. metsäpaloista riippuvaisten eliölajien toimeentuloa.

Tuli on olennainen osa boreaalisten metsien luontaista kehityskulkua. Koska metsäpalot torjutaan nykyisin tehokkaasti, paahdeympäristöjä ei pääse syntymään luontaisesti. Valtakunnallisessa Paahde-LIFE-hankkeessa (2014–2020) tehdään luonnonhoidollisia ennallistamispolttoja, joilla pyritään jäljittelemään luontaisia metsäpaloja. 

Lue tarkemmin Paahde-LIFE -hankkeesta.

Valkeiskankaan kierrätyspiste poistettu käytöstä

Valkeiskankaan pysäköintialueen yhteydessä ollut kierrätyspiste on poistettu käytöstä ja keräysastiat tuotu pois alueelta. Matokankaalla oleva kierrätyspiste on edelleen käytössä.

Muistathan roskattoman retkeilyn periaatteen: kaiken, minkä jaksat tuoda maastoon, jaksat myös tuoda poiskin. Palavan jätteen voi polttaa tulentekopaikalla ja maatuvan jätteen kompostoida kuivakäymälään. Muut jätteet tuodaan pois. Tyhjä pakkaus ei paljoa repussa paina.