Geopolku suljettuna 15.6. saakka

(Päivitetty 8.6.2023)
Hepokönkään Geopolku on suljettu maanantaista 22.5. alkaen portaiden kunnostustöiden vuoksi. "Kunnostettavat portaat ovat kriittisellä paikalla kulkemisen suhteen, joten suljemme reitin kokonaan kunnostusten ajaksi", kertoo kenttämestari Erkka Pitkänen. 

Esteettömyyttä kohennetaan Hepokönkäällä

(Päivitetty 19.5.2022)
Hepokönkään putous kuohuu keväisessä komeudessaan. Esteetön reitti Hepokönkään ylemmälle katselutasanteelle on kuljettavissa, mutta reitti alemmalle katselutasanteelle ei ole vielä kokonaan vapautunut lumesta ja jäästä. Talven jälkeen reitillä on paljastunut korjattavia ja paikattavia kohtia. Näitä huoltotöitä tehdään parhaillaan, jotta reitti on kaikille kulkijoille entistäkin ehommassa kunnossa.

Kaksi rakentajaa maastossa reitin varrella lapiot kädessään. Reitin varrella on lunta.

Hepoköngäs on Vuoden retkipaikka 2022

(Päivitetty 12.2.2022)
Hepoköngäs voitti Retkipaikan järjestämän Vuoden retkipaikka -kilpailun.

Geologinen luontopolku ja opasvihko

Hepokönkään Natura-alueella on 1,5 kilometrin pituinen geologinen luontopolku. Reitin varrella esitellään alueen geologiaa, historiaa ja tyypillistä kasvillisuutta. Myös putoukselle vievän lankkupolun varrelle on lisätty muutama opastaulu.

Luontopolkua ja aluetta esitellään erillisessä oppaassa. Suomenkielistä opasta saa Hepokönkään kahvilasta (avoinna kesäaikana), Puolangan kunnasta sekä mm. Hossan luontokeskuksesta ja Kuhmon luontokeskus Petolasta. Opas on maksuton. 

Luontopolun on suunnitellut Metsähallituksen Luontopalvelut yhteistyössä Puolangan kunnan ja Geologisen tutkimuskeskuksen, GTK, kanssa. Polku on toteutettu pääosin Kainuun TE-keskuksen rahoituksella.

Uutisia Hepokönkäältä

Hepokönkään sää

Katso Puolangan (ilmatieteenlaitos.fi)
paikallissää ja varoitukset

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.