Patikointi

Itse alueella on nähtävyyskohteeseen hyvä reitti (600 m), joka liittyy UKK-reitin Puolangan osuuteen eli Tonkohuikoseen.

Erävaellukset hiihtäen

Alueen merkityt reitit ovat osa 60 km pituista UKK-reittiä, jonka Puolangan osuudesta käytetään nimitystä "Tonkohuikonen". Reitin varrella on mahdollista yöpyä laavulla.

Myös Paljakan hiihtokeskuksesta Ukkohallaan (ukkohalla.fi) ja takaisin kulkeva Köngäskierros (57 km) kulkee alueen eteläpuolella, ja sinne on yhteys UKK-reitiltä, matkaa kierroksen liittymäkohtaan on noin 9,5 km.

Nähtävyyksien ja näköalojen katselu

Hepoköngäs on yksi Suomen korkeimpia luonnonvaraisia vesiputouksia ja suosittu nähtävyys. Putous on 24 metriä korkea. Se on komeimmillaan keväisin ja alkukesästä, kun lumensulamisvedet paisuttavat joen. Putouksen jylinän voi silloin kuulla parin sadan metrin päähän.

Putouksella on katselutasanteet, jonne pääsee myös pyörätuolilla. Pysäköintialueelta on matkaa putouksen ylätasanteelle 300 metriä ja alatasanteelle 640 metriä. Talvella Hepokönkäälle vievä tie pidetään avoinna pysäköintialueelle saakka.

Muut aktiviteetit