Talaskankaan reitit  

21.9.2021
Huomio! Polttopuut ovat loppuneet Patalammen laavulta. Muillakin tulentekopaikoilla polttopuut ovat vähissä. Polttopuuhuolto päästään seuraavan kerran tekemään kevättalvella 2022.
Talaskankaan pitkokset ovat erittäin huonossa kunnossa. Varaudu retkelle pitkävartisilla kengillä.

Retkeilyreitit ja polut

Talaskankaan polut ovat niinkutsuttuja saapasreittejä. Ota huomioon, että pitkokset ovat monin paikoin erittäin huonossa kunnossa. Tämä kannattaa huomioida retkeilyvarustuksessa. Varsinkin sateiden jälkeen veden pinta nevasoilla saattaa nousta hyvinkin korkealle, jolloin reitillä kulkeminen voi olla hankalaa.

Muuten Talaskankaan polut ovat helppokulkuisia, joten ne soveltuvat myös lasten kanssa retkeilyyn. Jos koko retkeilyreitin kiertäminen tuntuu liian pitkältä, voi patikkaretken aloittaa esimerkiksi Talaskankaan pysäköintialueelta, jolloin Pikku-Talasjärven rannalla olevat laavu ja puolikota tulentekopaikkoineen ovat helposti tavoitettavissa. Talaskankaan luonnonsuojelualue sopii hyvin myös ryhmille. 

Reittien lähtöpisteet

Reittien lähtöpisteet ovat Jyleikönkankaan jaTalaskankaan pysäköintialueilla.

Suo, jonka poikki kulkevat puusta tehdyt pitkospuut. Taustalla metsää.

Merkityt reitit

  • Talaskankaan alueelle on rakennettu 12 kilometriä merkittyjä, helppokulkuisia retkeilyreittejä. Ota huomioon, että pitkospuut ovat monin paikoin erittäin huonossa kunnossa. Reittejä seuraten voi tutustua alueen metsä- ja suoluontoon, keskellä olevan Pikku-Talasjärven näkymiin ja suojeluaktivistien kohteeseen Heinosenahoon.
    • Reitin varrella on kolme tulentekopaikkaa: laavut Patalammella ja Pikku-Talaksen länsirannan niemessä sekä puolikota Pikku-Talaksen koillisosassa.
    • Talaskankaan retkeilyreitiltä on yhteys Vieremän suunnasta tulevaan Aarnikotkan polkuun (vierema.fi).

Moottorikelkkareitit ja -urat

  • Alueen länsipuolella kulkee moottorikelkkaura, mutta Talaskankaan luonnonsuojelualueella moottorikelkkailu on kielletty.