Talaskankaan reitit  

26.2.2024
Pikku-Talaksen laavun polttopuut ovat loppuneet. Polttopuuhuolto tehdään kelien salliessa maaliskuun loppuun mennessä. Polttopuita löytyy edelleen Pikku-Talaksen puolikodalta sekä Patalammin laavulta.

Syksyisessä havumetsässä kulkeva polku.

Retkeilyreitit ja polut

Talaskankaan polut ovat niinkutsuttuja saapasreittejä. Ota huomioon, että pitkokset ovat monin paikoin erittäin huonossa kunnossa. Tämä kannattaa huomioida retkeilyvarustuksessa. Varsinkin sateiden jälkeen veden pinta nevasoilla saattaa nousta hyvinkin korkealle, jolloin reitillä kulkeminen voi olla hankalaa.

Muuten Talaskankaan polut ovat helppokulkuisia, joten ne soveltuvat myös lasten kanssa retkeilyyn. Jos koko retkeilyreitin kiertäminen tuntuu liian pitkältä, voi patikkaretken aloittaa esimerkiksi Talaskankaan pysäköintialueelta, jolloin Pikku-Talasjärven rannalla olevat laavu ja puolikota tulentekopaikkoineen ovat helposti tavoitettavissa. Talaskankaan luonnonsuojelualue sopii hyvin myös ryhmille. 

Reittien lähtöpisteet

Reittien lähtöpisteet ovat Jyleikönkankaan jaTalaskankaan pysäköintialueilla.

Talaskankaan kartta (retkikartta.fi, avautuu uuteen ikkunaan).

Suo, jonka poikki kulkevat puusta tehdyt pitkospuut. Taustalla metsää.

Merkityt reitit

  • Talaskankaan alueelle on rakennettu 12 kilometriä merkittyjä, helppokulkuisia retkeilyreittejä. Ota huomioon, että pitkospuut ovat monin paikoin erittäin huonossa kunnossa. Reittejä seuraten voi tutustua alueen metsä- ja suoluontoon, keskellä olevan Pikku-Talasjärven näkymiin ja suojeluaktivistien kohteeseen Heinosenahoon.
    • Reitin varrella on kolme tulentekopaikkaa: laavut Patalammella ja Pikku-Talaksen länsirannan niemessä sekä puolikota Pikku-Talaksen koillisosassa.
    • Talaskankaan retkeilyreitiltä on yhteys Vieremän suunnasta tulevaan Aarnikotkan polkuun (vierema.fi).

Moottorikelkkareitit ja -urat

  • Alueen länsipuolella kulkee moottorikelkkaura, mutta Talaskankaan luonnonsuojelualueella moottorikelkkailu on kielletty.