Ajankohtaista Siikalahdella

4.2.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Piilokoju suljettu ja infokatokseen max 4 henkilöä

(Päivitetty 15.3.2021)

Siikalahden piilokoju on suljettu toistaiseksi tartuntariskin vuoksi. Lisäksi infokatoksessa voi olla yhtäaikaisesti korkeintaan neljä henkilöä.

Lintukosteikon hoitoraivauksia helmikuussa

(Päivitetty 25.1.2021)

Siikalahden eteläosassa tehdään helmikuussa lintukosteikon hoitoraivauksia mm. aluetta kiertävän patovallin hiihtoladun välittömässä läheisyydessä. Hiihtäjiltä toivotaan varovaisuutta sahatöiden ollessa käynnissä.

Pitkosten korjaukset

(Päivitetty 1.3.2020)

Parikkalan Siikalahdella uusittiin ja korjattiin osittain Ripekesaareen johtavat pitkospuut. Työ rahoitettiin Valtioneuvoston myöntämällä tulevaisuusinvestointirahalla, jolla pienennetään Metsähallituksen ylläpitämien rakenteiden korjausvelkaa.  

Yleistä

Alueella retkeiltäessä on tärkeä pysyä merkityillä poluilla ja reiteillä. Matkapuhelimien kuuluvuus on hyvä Siikalahden alueella.

Uutisia Siikalahdelta

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa. Katso koronavirusohjeet retkeilijälle.