Siikalahden luontotupa tutustuttaa sinut Siikalahden poikkeuksellisen monipuoliseen luontoon. Lintulajit ovat niin avoveden, ruoikon, rantaniittyjen, pensaikkojen kuin lehdon asukkaita.

Matalan huopakattoisen puutalon edustalla seisoo kaksi ihmistä, ja myös talon terassille on kaksi henkilöä. Talon editse kulkee polku ja taustalla on lehtimetsää.

Aukioloajat

Avoinna vuosittain huhtikuusta lokakuulle säistä riippuen. 

Sisäänpääsy

Luontotupaan tutustuminen on maksutonta. Paikalla ei ole Metsähallituksen luonto-opasta. Siikalahden opastuspalveluja voi tiedustella luontomatkailuyritys Orniolta (ornio.net).

Yhteystiedot

Käyntiosoite: Siikalahden luontotupa, Kaukolantie, Parikkala
Postiosoite: Siikalahden luontotupa, Metsähallitus, Akselinkatu 8, 57130 Savonlinna
Puhelin: Saimaan luontokeskus Riihisaari, puh. 0206 39 5929

Siikalahden luontotuvan ollessa suljettu saa lisätietoja Saimaan luontokeskus Riihisaaresta.
Siikalahden luontotuvan toiminnasta vastaa Metsähallitus.

Kulkuyhteydet

Autolla

Autolla tulijoiden on käännyttävä Parikkalan kohdalla Lappeenranta - Joensuu-tieltä (E6) kohti Kaukolaa. Tien varrella olevalta pysäköintialueelta lähtee polku, joka vie lintutornille Siikalahden luontotuvan kautta. Pysäköintialueelta on 200 metrin matka luontotuvalle.

Julkisilla kulkuneuvoilla

Siikalahti sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Parikkalan keskustasta, jonne pääsee linja-autolla (matkahuolto.fi) ja junalla (vr.fi).

Palvelut

  • Tietoa Siikalahden lintuvesisuojeluohjelma-alueesta ja siellä tehdyistä lintuhavainnoista
  • Maksulliset ryhmäopastukset voi varata Orniolta (ornio.net).

Pysyvä näyttely

Luontotuvan näyttely esittelee monipuolisesti Siikalahden runsaslukuisia lintuja ja kasvillisuutta. Siikalahden lintuvuoden kiertokulku on hauskasti koottu kuvitettuun kalenteriin. Lisäksi näyttely kertoo alueen tutkimuksesta ja hoitotoimista. Siikalahti muuttuu kokoa ajan - esillä on muutoksesta kertovia ilmakuvia. Näyttelyssä voit myös tutustua lintuharrastuksen mukaansatempaavaan maailmaan.Kaksi henkilöä tutkii näyttelyä, jossa on opastetauluja, valokuvia, lintuhahmoja ja linnunpönttöjä. Toinen henkilöistä istuu näyttelytilan pöydän ääressä.

Piha-alue

Luontotuvan pihalla on katettu hormillinen tulentekopaikka ja retkipöytiä, joiden ääressä voi nauttia omia eväitään. Tulenteko tällä paikalla on sallittu myös metsäpalovaroituksen ja ruohikkopalovaaran aikana. Pihalla on paksusta hirrestä valmistetut pöytä ja penkit sekä huopakattoinen nuotiokatos.Vettä on saatavissa pihapiirissä, luontotuvan takana sijaitsevasta kaivosta. Vähäsateisena kesänä tulee varautua siihen, ettei kaivossa ole vettä. Kaivovesi suositellaan keitettäväksi ennen käyttöä talousvetenä.