Retkeilyreitit ja polut
 

Häkkilän polku, noin 40 km

Vaihtelevaan maastoon merkitty vaellusreitti sijaitsee Kyyvedellä, osittain Keronvuoren aarnialueella. Siitä voi kulkea myös lyhyempiä osuuksia. Keronvuorella on nousua helpottamassa portaat ja turvaköydet. Keronvuorelta on hienot näköalat Kyyveden järviluontoon. Ohenvuorta laskeudutaan alas portaita myöten. Suositeltava kulkusuunta on Keronvuorta ylös ja Ohenvuorta alas. 

Metsähallitus ei vastaa reitistä. Reitin yhteyshenkilö on Veli Manninen, puh. 0500 156 115. Lisätietoja Häkkilän polusta palveluineen löytyy myös Suomen retkeilyoppaasta (2005).

Reitin merkintänä on keltainen neliö.

Palvelut: Aarnialueella on reitin varrella Keronvuoren rantautumispaikka, jossa on laituri, opastustaulu, keittokatos ja kuivakäymälä sekä pysäköintialue.

Kartat: Häkkilän polku -retkeilykartta  
 

Vesi- ja melontareitit

Vesiretkeilijän kannattaa aina tutustua turvallisuusohjeisiin!  

Puulalla ja Kyyvedellä on useita venereittejä joiden ylläpidosta vastaavat merenkulkulaitos ja alueen kunnat. Venereitit ja niiden kulkusyvyydet on merkitty Puulan ja Kyyveden luontomatkailukarttoihin.  
 

Naarajoki - Kyyvesi - Puula -melontareitti, 110 km 

Naarajoki - Kyyvesi - Puula -melontareittiin sisältyy koskia, joiden koskiluokitukset (melontajasoutuliitto.fi) ovat I - II. Matalan veden aikana kanootti täytyy kantaa monien koskipaikkojen ohi ja Läsänkoskella kanoottia on aina kannettava lyhyen matkaa.

Naarajoki - Kyyvesi - Puula -melontareitti alkaa Pieksämäen länsipuoleiselta Naarajärveltä, Pieksämäki - Kangasniemi -tien (nro 447) varrelta. Reitti johdattelee melojat Naarajoen (pituus 18 km), Niskajärven, Vehvaa-järven ja Rantojoen kautta Pyhäluoman Porraskoskelle. Kosken jälkeen reitti kulkee Pitkäsjärvestä Pitkäsjoen kautta Palvalammelle, josta reitti jatkuu Nykälänjoen, Kyyveden, Rauhajärven ja Läsänkosken kautta Puulalle. Reitti päättyy Kangasniemen kirkonkylälle, joten se ei vie Puulaveden luonnonsuojelualueelle asti.

Palvelut: Reitin varrella on useita yöpymispaikkoja. Kyyveden luonnonsuojelualueella on reitin varrella Emäsalonniemen, Tähtiniemen ja Luusniemen rantautumispaikat tulentekopaikkoineen ja kuivakäymälöineen. Luusniemi on tarkoitettu lähinnä taukopaikaksi, mutta Emäsalonniemi soveltuu telttailuun. Rantautumispaikkojen huollosta vastaavat Hirvensalmen ja Kangasniemen kunnat sekä Mikkelin kaupunki.

Yhteydet muille reiteille: Kyyvedellä on Emäsalonniemen rantautumispaikan läheisyydestä yhteys Häkkilän polulle.

Kartta: Naarajoki - Kyyvesi - Puula -melontareittikartta (en.calameo.com)
 

Savonselän Melontarengas -reitti, 360 km

Reitti sopii kokeneemmille melojille. Reitti saapuu Läntiselle Puulalle Suontee-järveltä Kälän kautta. Puulaveden luonnonsuojelualueelta reitti jatkuu Hirvensalmen kautta Mäntyharjun reittiä etelään. Päijänteelle reitti vie puolestaan Tainionvirran kautta.

Palvelut: Reitin varrella on useita yöpymispaikkoja. Puulalla on Uitonniemen ja Suonsalmen rantautumispaikat tulentekopaikkoineen ja kuivakäymälöineen. Suonsalmi on tarkoitettu lähinnä taukopaikaksi, mutta Uitonniemessä on iso laavu sekä teltanpohjia, joten siellä voi hyvin yöpyäkin. Uitonniemen ja Suonsalmen rantautumispaikkojen huollosta vastaa Hirvensalmen kunta.

Kartta: Reitistä on julkaistu opaskartasto, jota on satunnaisesti saatavissa reitin varren kunnista.