Patikointi Erävaellus Lumikenkäily Hiihto maastossa Nähtävyyksien ja näköalojen katselu Kalastus Marjastus ja sienestys Metsästys

Patikointi

Alueella on merkitty reitti näköalapaikalle. UKK-reitti ja Ilveskierros kulkevat myös alueen kautta. 

Erävaellukset kävellen

Alueelta on hyvät yhteydet useille retkeilyreiteille.

Erävaelluksiet hiihtäen

Alueelta on hyvät yhteydet useille hiihtoreiteille.

Nähtävyyksien ja näköalojen katselu

Pirunkirkon suojelumetsän sydämessä Louhenjoki kulkee kalliorotkossa. Joen uomassa on myös kalliomuodostuma, jota nimitetään pirun saarnastuoliksi.

Hiihto huolletulla ladulla ja maastossa

Alueella kulkee noin 2 kilometrin matkalla Latvavaaran 18 kilometrin mittainen ylläpidetty hiihtoreitti, jota voi hiihtää myös vapaalla hiihtotavalla. Ladulta on hyvät yhteydet muihin hiihtoreitteihin.

Kalastus

Onkiminen Louhenjoessa on sallittua jokamiehenoikeudella (www.ymparisto.fi). Viehekalastukseen tarvitaan kalastonhoitomaksun (www.eraluvat.fi) lisäksi Metsähallituksen Pohjois-Pohjanmaa-Kainuu vapalupa 5411 (www.eräluvat.fi). Luvat voi ostaa Metsähallituksen erälupien verkkokaupasta (www.eräluvat.fi). Kalastajan on tarkistettava kalastusrajoitukset osoitteesta kalastusrajoitus.fi.

Metsästää

Pirunkirkon suojelumetsän aarnialue kuuluu pienriistan Puolangan metsästysalueeseen 5608. Pirunkirkon alue kuuluu Puolangan Paljakan hirvialueeseen (no 16). Luvat voi ostaa Metsähallituksen erälupien verkkokaupasta (www.eräluvat.fi). Paikallisilla asukkailla on ns. vapaa metsästysoikeus.

Marjastus ja sienestys

Marjastus ja sienestys on sallittua alueella.

Lumikenkäily

Kohteella on hyvät mahdollisuudet lumikenkäilyyn.

Yhteistyötahojen palvelut Hossan luontokeskuksessa

Kalastonhoitomaksu

Kuva: Metsähallitus.

Kalastaja (18-64-vuotias) - maksa kalastonhoitomaksu (www.eraluvat.fi).