Nähtävyyksien ja näköalojen katselu

Pirunkirkon suojelumetsän sydämessä Louhenjoki kulkee kalliorotkossa. Joen uomassa on myös kalliomuodostuma, jota nimitetään pirun saarnastuoliksi.

Patikointi

Alueella on merkitty reitti näköalapaikalle. Ilveskierros kulkee myös alueen kautta.

Rotkon reunalla kulkee polku. Polulla on retkeilijä joka katselee maisemaa. Ympärillä havumetsää.

Hiihto huolletulla ladulla ja maastossa

Alueella kulkee noin 2 kilometrin matkalla Latvavaaran 18 kilometrin mittainen ylläpidetty hiihtoreitti, jota voi hiihtää myös vapaalla hiihtotavalla. Ladulta on hyvät yhteydet muihin hiihtoreitteihin. Hiihtoreittien ylläpidosta vastaa Paljakan matkailukeskus.

Kalastus

Onkiminen Louhenjoessa on sallittua jokaisenoikeudella (ymparisto.fi). Viehekalastukseen tarvitaan kalastonhoitomaksun (eräluvat.fi) lisäksi Metsähallituksen Pohjois-Pohjanmaa-Kainuu vapalupa 5411 (eraluvat.fi). Luvat voi ostaa Metsähallituksen erälupien verkkokaupasta (eraluvat.fi). Kalastajan on tarkistettava kalastusrajoitukset osoitteesta kalastusrajoitus.fi.

Metsästys

Pirunkirkon suojelumetsän aarnialue kuuluu pienriistan Puolangan metsästysalueeseen 5608. Pirunkirkon alue kuuluu Puolangan Paljakan hirvialueeseen (no 16). Luvat voi ostaa Metsähallituksen erälupien verkkokaupasta (eraluvat.fi). Paikallisilla asukkailla on ns. vapaa metsästysoikeus.

Muut aktiviteetit

  • Erävaellukset kävellen: Alueelta on hyvät yhteydet useille retkeilyreiteille.
  • Erävaellukset hiihtäen: Alueelta on hyvät yhteydet useille hiihtoreiteille.
  • Marjastus ja sienestys: Marjastus ja sienestys on sallittua alueella.
  • Lumikenkäily: Kohteella on hyvät mahdollisuudet lumikenkäilyyn.