Patikointi Erävaellus Lumikenkäily Hiihto maastossa Nähtävyyksien ja näköalojen katselu Kalastus Marjastus ja sienestys Metsästys

Mitä Pirunkirkon suojelumetsässä voi tehdä?

Kävellä merkityllä reitillä

Alueella on merkitty reitti näköalapaikalle. UKK-reitti ja Ilveskierros kulkevat myös alueen kautta. 

Tehdä erävaelluksia kävellen

Alueelta on hyvät yhteydet useille retkeilyreiteille.

Tehdä erävaelluksia hiihtäen

Alueelta on hyvät yhteydet useille hiihtoreiteille.

Katsella nähtävyyksiä ja näköaloja

Pirunkirkon suojelumetsän sydämessä Louhenjoki kulkee kalliorotkossa. Joen uomassa on myös kalliomuodostuma, jota nimitetään pirun saarnastuoliksi.

Hiihtää huolletulla ladulla ja maastossa

Alueella kulkee noin 2 kilometrin matkalla Latvavaaran 18 kilometrin mittainen ylläpidetty hiihtoreitti, jota voi hiihtää myös vapaalla hiihtotavalla. Ladulta on hyvät yhteydet muihin hiihtoreitteihin.

Kalastaa

Onkiminen Louhenjoessa on sallittua jokamiehenoikeudella (www.ymparisto.fi). Viehekalastukseen tarvitaan kalastonhoitomaksun (www.eraluvat.fi) lisäksi Metsähallituksen Pohjois-Pohjanmaa-Kainuu vapalupa 5411 (www.eräluvat.fi). Luvat voi ostaa Metsähallituksen erälupien verkkokaupasta (www.eräluvat.fi). Kalastajan on tarkistettava kalastusrajoitukset osoitteesta kalastusrajoitus.fi.

Metsästää

Pirunkirkon suojelumetsän aarnialue kuuluu pienriistan Puolangan metsästysalueeseen 5608. Pirunkirkon alue kuuluu Puolangan Paljakan hirvialueeseen (no 16). Luvat voi ostaa Metsähallituksen erälupien verkkokaupasta (www.eräluvat.fi). Paikallisilla asukkailla on ns. vapaa metsästysoikeus.

Marjastaa ja sienestää

Marjastus ja sienestys on sallittua alueella.

Liikkua lumikengillä

Kohteella on hyvät mahdollisuudet lumikenkäilyyn.

Yhteistyötahojen palvelut Hossan luontokeskuksessa

Kalastonhoitomaksu

Kuva: Metsähallitus.

Kalastaja (18-64-vuotias) - maksa kalastonhoitomaksu (www.eraluvat.fi).