Patikointi Lintujen tarkkailu Nähtävyyksien ja näköalojen katselu Kalastus Marjastus ja sienestys

Patikointi

Alueella on kaksi retkeilyreittiä, Vaaranpolku, 3 km ja Hyöteikönsuon reitti, 10,5 km.

Lintujen tarkkailu

Linturetkeilyä harrastavalle Näränkävaaran alue tarjoaa upeita mahdollisuuksia nähdä vanhojen metsien lajistoa kuukkelista sinipyrstöön.

Näköalojen katselu

Näränkävaaralla sijaitsevat Kirkkokallion ja Yheksänsylenkallion näköalapaikat sekä Närängän ainutlaatuinen erämaatila, jonka pihapiirissä on näyttelytila. Näyttelyssä pääsee tutustumaan paikan historiaan mm. tekstin ja vanhojen esineiden kautta.

Bild: Minna Koramo

Muut aktiviteetit

  • Kalastus: Ylä-Kaartojärvestä pyydetään mm. siikaa verkoilla. Siikaa voi pyytää myös uistelemalla. Jäitten vahvistuttua kantaviksi pyyntimies uittaa verkkonsa jään alle. Kevättalvella alkaa pilkkisesonki.
  • Marjastus ja sienestys: Alueen metsissä ja laajoilla suoalueilla voi poimia metsä- ja suomarjoja sekä sienestää monipuolisissa lehti- ja sekametsissä. Hilla eli muurain eli lakka kasvaa mm. korvissa, rämeillä, rahkanevoilla, aapasoiden jänteillä ja soistuvilla kankailla.
  • Vapaaehtoistyö:

Lammaspaimeneksi Närängän erämaatilalle

Haluaisitko viettää villantuoksuisen elämysloman Närängän erämaatilalla paimentaen pientä lammaslaumaa ja nauttien samalla ympäröivistä kauniista luonnonmetsistä? Aina kesäisin siihen on mahdollisuus, sillä Näränkä vastaanottaa joka kesä joukon lammaspaimenia huolehtimaan tilan pihapiirissä laiduntavista luonnonhoitajalampaista. Kesän lammaspaimenviikot ovat varattavissa tammikuussa, jolloin tarkemmat hakuohjeet kerrotaan Närängän ajankohtaista -sivulla sekä Luontoon.fi -tapahtumakalenterissa.
Yhteistyötahojen palvelut Närängässä

Kalastonhoitomaksu

Kuva: Metsähallitus.

Kalastaja (18-64-vuotias) - maksa kalastonhoitomaksu (www.eraluvat.fi).