Kivitunturin kartat ja kulkuyhteydet

26.1.2022
Tutustu koronaturvallisuusohjeisiin ennen kuin lähdet retkelle tai vierailet luontokeskuksissa.

Liminganlahden luontokeskus on suljettu 1.1.-4.2.2022. Suomen luontokeskus Haltia on suljettu 10.1.–1.2.2022. Kolin luontokeskus Ukko on suljettu 1.1.-20.2.2022. Kuusamon palvelupiste Karhuntassu on suljettu 13.1.-31.1.2022.

Suomen muissa luontokeskuksissa edellytämme maskin käyttöä ja 2 m turvavälin noudattamista. Lisäksi käytössä voi olla koronapassi ja/tai asiakasmäärää on rajoitettu. Tarkista tiedot luontokeskuksien sivuilta. Rajoituksien voimassaoloaika on aluekohtainen. Tarkemmat aluekohtaiset tiedot löytyvät aluehallintoviraston sivuilta.

Kulkuyhteydet


Kivitunturi sijaitsee Savukosken kunnassa Itä-Lapissa. 

Autolla

  • Pelkosenniemen suunnasta ajetaan Savukoskentietä (tie nro 965) noin 34 km, kunnes käännytään vasemmalle Kivitunturintielle. Tätä soratietä ajetaan noin 10 km, kunnes käännytään vasemmalle (risteyksessä viitta ”Kivitunturi”). Viimeinen 0,8 km ajetaan niin ikään soratietä. Tällä tiellä ei ole talvikunnossapitoa.
  • Savukosken suunnasta ajetaan kohti Pelkosenniemeä Savukoskentietä (tie nro 965) 3,7 km, kunnes käännytään oikealle Kivitunturintielle. Tätä soratietä ajetaan 10 km, kunnes käännytään vasemmalle (risteyksessä viitta ”Kivitunturi”). Viimeinen 0,8 km ajetaan niin ikään soratietä. Tällä tiellä ei ole talvikunnossapitoa.
  • Ajo-ohje Savukosken opastuskeskus Korvatunturiin ja Pyhä-Luoston luontokeskus Naavaan.

 

   Kivitunturin lähestymiskartta.

 

Julkisilla kulkuneuvoilla

 

Reitin lähtöpiste

 

Kartat

Sähköiset kartat

Kivitunturin reittikartta.

Muut kartat

Salla-Savukoski ulkoilukartta, 1:100 000, Karttakeskus 2016. Karttoja voi ostaa muun muassa Pyhä-Luoston luontokeskus Naavasta, Korvatunturin opastuskeskuksesta, Karttakeskuksesta sekä hyvin varustetuista kirjakaupoista.

 

Metsähallituksen julkaisut

Kivitunturin luontopolun esite (pdf 2 Mt, julkaisut.metsa.fi).