Vieraile Pyhä-Luoston luontokeskus Naavassa

Aukioloajat vuonna 2019

1.5.2019–31.7.2019  ma–su 10–17

1.8.2019–30.9.2019  ma–su 9–17

1.10.2019–31.12.2019  ma–su 10–17

Pidätämme oikeuden aukioloaikojen muutoksiin.

Vapaa pääsy.

Pyhä-Luoston luontokeskus Naava. Kuva: Anna Pakkanen

Yhteystiedot

Osoite: Luontotie 1, 98530 Pyhätunturi (Pelkosenniemi)

Puhelin: 0206 39 7302

Sähköposti: pyhaluosto(at)metsa.fi

Kulkuyhteydet ja kartat

Autolla

  • 4-tieltä väliltä Rovaniemi - Sodankylä Torvisen kylän kohdalta tietä 962 Luostolle, josta edelleen Pyhätunturille (n. 38 km).
  • 5-tieltä välillä Kemijärvi - Pelkosenniemi Vuostimon kylän kohdalta tietä 962 kohti Pyhätunturia (n. 14 km).
  • Teiden varsilla on hyvät opasteet Pyhä-Luoston matkailualueelle sekä opasteet Pyhä ja Luosto. Pyhätunturilla lähestyttäessä teiden varsilla on opasteet Luontokeskus Naavaan.
  • Auton voi pysäköidä luontokeskuksen pysäköintialueelle tai yleiselle pysäköintialueelle luontokeskuksen vieressä.
  • Luontokeskus sijaitsee Pyhän laskettelukeskuksen välittömässä läheisyydessä.

Pyhä-Luoston luontokeskuksen lähestymiskartta

Julkisilla kulkuneuvoilla

Pyhä-Luoston luontokeskus Naava ja Pyhä-Luoston kansallispuisto ovat tavoitettavissa hyvin myös julkisilla kulkuvälineillä:

  • Junalla etelästä Rovaniemelle ja Kemijärvelle asti, joista jatkoyhteyksin Pyhä-Luoston matkailualueelle. Lisätietoa VR:n sivuilla (www.vr.fi).
  • Lentäen Rovaniemen lentoasemalle, josta jatkoyhteydet Pyhä-Luoston matkailualueelle. Lisätietoa Finavian (www.finavia.fi) ja Norwegianin (www.norwegian.fi) sivuilta.


Jatkoyhteydet Rovaniemeltä ja Kemijärveltä

  • Rovaniemeltä Luostolle ja Pyhätunturille liikennöi Skibus. Skibus noutaa matkustajia Rovaniemen linja-autoasemalta, juna-asemalta ja lentoasemalta. Skibussilla pääsee kätevästi myös kotimatkalle. Bussi pysähtyy Luostolla Hotelli Luostotunturin ja Santa's Hotel Auroran etuovien edessä. Pyhätunturilla pysäkit ovat Hotelli Pyhätunturin pihalla, Ravintola HuttuHipun edessä sekä Pyhän liikekeskuksen pihassa. Tarvittaessa bussi pysähtyy Pyhä-Luostontien varrella olevilla linja-auto pysäkeillä. Lisätietoja ja aikataulut pyha.fi (www.pyha.fi) ja Matkahuolto (www.matkahuolto.fi).
  • Kemijärven rautatieasemalta on jatkoyhteys aamujunalta Pyhätunturille. Pyhätunturilta pääsee päivittäin bussilla myös iltajunaan. Lisätietoja ja aikataulut pyha.fi (www.pyha.fi) ja Matkahuolto (www.matkahuolto.fi).
  • Bussit pysähtyvät Hotelli Pyhätunturin pihalla ja Pyhän liikekeskuksen edessä ja tarvittaessa  Pyhä-Luostontien varrella olevilla linja-auto pysäkeillä.